Sok a labdaeladás

2022.10.05. 07:00

Mikler Roland: egy fokozattal feljebb kell kapcsolnunk – INTERJÚ

Nincs könnyű helyzetben a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely csütörtökön 18.45-től a dán Aalborgot fogadja a Pick Arénában. Az idei szegedi mérleg három vereség eddig a Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak kedd délelőtti edzését követően a magyar válogatott kapussal, Mikler Rolanddal beszélgettünk.

Becsei Dávid

Mikler Roland a védekezés jól teljesít, a támadásban elszórt labdák okozta könnyű gólokat kellene leminimalizálni.

Fotó: Karnok Csaba

– Mennyire nehéz három BL-vereség után készülni? 

–Van, hogy rosszul esik a hosszú edzés, de hasznos és csinálnunk kell, beletesszük a munkát, hogy elinduljunk végre felfelé a tabellán. A sorsolásunk nagyon nehéz, de gyűjtenünk kell a pontokat, mert ez a feladatunk. Sajnos ez eddig nem sikerült, de azért dolgozunk, hogy ez változzon. 

– Mire van ehhez leginkább szükség? 

– Hatvan perc kőkemény védekezés az alapja mindennek, mert rendkívül gyors ellenfél az Aalborg. A koncentráció is legalább ennyire fontos lesz. Vannak kiváló szakaszaink, majd nagyon rosszak. Ez azt jelenti, hogy koncentrációvesztés van, fáradtság, ezeket az óriási hullámokat kellene kiegyenesítenünk, és akkor a pici hibák akár bele is férnének a játékunkba. 

– Az elmúlt időszakban a védekezés kapta a legtöbb kritikát, hogy túl sok gólt kap a csapat. Most jön a rohanós Aalborg, lehet arra esély, hogy harminc gólnál kevesebbet lőjenek a Pick Arénában? 

– Mindenképpen ez a feladat! A védekezésünk nem rossz, támadásban csinálunk olyan hibákat, amikből az ellenfél könnyű gólokat szerez, és lendületet, önbizalmat nyer, ezáltal pedig felépítenek egy akkora különbséget, amivel már nem tudunk mit kezdeni. Nekem a védekezés a legfontosabb, nem érzem azt, hogy ebben lenne a legnagyobb problémánk. Inkább támadásban, ott is a második félidőben teljesítünk nagyon hullámzóan. Kielben az első félidőben négy labdát veszítettünk el, míg a második első tíz percében ötöt. Ezzel egy mérkőzés elmegy, pláne Kielben, ahol négy-ötgólos különbséggel már nehéz mit kezdeni. 

– Az eredmények nem mutatják, de a játékképe alapján azért mutatkozik már javulás a Barcelona elleni hazai vereség óta. 

– Igen! Vannak olyan szakaszaink, amik gyönyörűen mutatnak, és vannak elképesztően buta periódusaink. Ha ezeket a hullámokat nem tudjuk kiegyenesíteni úgy, ahogy kell, akkor még egy Aalborgot sem tudunk legyőzni. 

– Mi szükséges ehhez? 

– Abban hiszek, hogy mindenkinek még egy fokozattal feljebb kell kapcsolnia és még nagyobb felelősséget vállalni a mérkőzésen. Csak a saját feladataival foglalkozni, nem várni a másikra. Ha mindenki így gondolkodik, akkor meg lehet verni a legnagyobb csapatokat is. 

– Érez görcsösséget a csapaton? 

– Nem, nincs rajtunk görcsösség, nem is szabad, hogy legyen, mert akkor végünk van. Bízom benne, hogy ismét telt ház előtt léphetünk pályára. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy támogatnak bennünket, mert nagyon fontosak számunkra. Ők képesek egy-két gólt hozzátenni a meccshez, a lehető legjobbunkat nyújtva együtt legyőzhetjük az Aalborgot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában