Helyi sport

2022.10.24. 11:39

Nyolc érmet szerzett a két megyei úszóklub Veszprémben

A medencés hosszútávú úszó bajnokságon két megyei klub versenyzői voltak érdekeltek: a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet öt-, míg a NICS-HSÚVC három érmet szerzett a Veszprémben megrendezett versenyen.

V. P.

Az 5 ezer méteres szám dobogósai, Olasz Anna arany-, Vas Luca bronzérmet szerzett.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Ami 10 km-en nem sikerült, az 5 km-en már igen: a Veszprémben megrendezett hosszútávú úszó medencés országos bajnokságon ugyanis a hosszabbik távon második lett Olasz Anna, öt kilométeren viszont aranyérmet szerzett. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója elmondta, két hete edz igazán erősen, és szeretett volna két órán belül végezni, ez ezúttal nem jött össze. A számot Szabó-Feltóthy Eszter (Vasas) nyerte. A péntek-szombat-vasárnap lebonyolított viadal harmadik napján Olasz Anna 5 kilométeren viszont már nyerni tudott, ezen a távon a dobogó harmadik fokára is a szegedi klub versenyzője, Vas Luca állhatott fel (ő volt a szám címvédője), míg a szintén a SZUE-ban versenyző Pádár Nikolett ötödik lett, az U16-17-es korosztályban Paksi Zsombor pedig hetedikként végzett.

– Erősebben kezdtem, mint tízezer méteren, és igyekeztem egy jó tempót tartani végig, bár a mellettem úszókon kívül sok mindent nem láttam, azaz nem igazán tudtam, hol állok a versenyben. Végül kiderült, enyém lett a legjobb idő, ennek örülök. Összességében még jól is esett, legalábbis jobban, mint a tízezer – nagyjából annyival, amennyivel rövidebb ez a táv – nyilatkozta az 5 km-es futam után Olasz Anna. 

A szegedi klub összesen öt éremmel térhetett haza Veszprémből, miután az 1500 méteres távon az U10-11-es korosztályban a lányoknál Gasztány Mira (SZUE) nyerte az aranyérmet, míg a dobogó második fokára is megyei sportoló állhatott fel, hiszen a NICS-HSÚVC úszója, Mérai Janka ért célba másodikként. Ugyanezen távon a fiúknál szintén ezüstöt szerzett Nagy Olivér (NICS-HSÚVC), míg az U16-U17-esek között Pádár Nikolett (SZUE) bronzérmet szerzett.

3000 méteren az U12-13-as korosztályban harmadik lett a NICS-HSÚVC-ben versenyző Szabó Marcell Attila, a 2010-es születésű úszó pedig új évjáratos csúcsot ért el időeredményével, a vásárhelyi klub ezáltal pedig három éremmel zárta a veszprémi versenyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában