Javulniuk

2022.11.05. 10:00

A Pick Szeged magyar rangadóra utazott haza

Szebbik arcát kell, hogy mutassa Kielcéből hazaérkezve a Pick Szeged, ugyanis a férfi kézilabda NB I. rangadóján a nyáron átalakult MOL Tatabánya KC-t látják vendégül vasárnap 16 órától (élő: M4 Sport+).

Becsei Dávid

Az elmúlt hetek egyik legstabilabb teljesítményét Kent Robin Tönnesen (középen) nyújtotta a Pick Szegedben.

Fotó: Karnok Csaba

Újabb fájdalmas vereséget szenvedett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, ezúttal az előző szezon döntősének, a Kielcének az otthonában. A lengyel bajnok 37–30-ra győzte le a magyart. A legnagyobb különbség tizenegy gól volt a két csapat között, majd ezt négyre csökkentették a szegediek, de ennél közelebb már képtelenek voltak zárkózni. A vereség ténye egy ilyen patinás ellenfél otthonában nem szabad, hogy túlságosan összeroppantson bárkit is lelkileg, azonban az első félidő során mutatott játék talán még az október huszonkettedikén Veszprémben mutatottat is alulmúlta. Borzalmas megoldások támadásban, önbizalom nélküli, sematikus átlövések, a védekezésbe visszarendeződés hiánya. A második játékrészre mindezek némiképp egy kisebb időintervallum erejéig konszolidálódtak, köszönhetően a lengyelek első félidőbéli erődemonstrációjának. 

– Ebben a pillanatban annyit tudok mondani, hogy jelenleg a Kielce sokkal jobb csapat, mint a miénk, sokkal jobban játszottak. Sok munkára van szükségünk, tudom, hogy még messze van, de biztos vagyok benne, hogy március-áprilisra már lényegesen szebb arcunkat mutatjuk majd – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a szegediek szlovén válogatott irányítója, Dean Bombac. 

A fájdalmas vereség tényét árnyalja, ez volt a Kielce tizenegyedik hazai győzelme sorozatban. Ebben a szériában legyőzték már a THW Kielt, a Barcelonát és a Paris Saint-Germant is. Utolsó hazai vereségüket még 2021-ben a francia HBC Nantes ellen könyvelhették el, amely igazán fájdalmas volt Dujshebaevék számára, hiszen az a nyolcaddöntős búcsújukat jelentette. 

A Szeged elleni sikerével a lengyel bajnok megszilárdította második helyét csoportjában, míg a Pick az „életben maradásáért” játszhat november végén és december elején a Celje ellen oda-vissza, illetve az Elverum otthonában. 

Ennyire azonban még nem szabad előrerohanni, mivel vasárnap 16 órától bajnoki rangadó vár a Pick Szegedre, az a MOL Tatabánya KC érkezik a Pick Arénába, amely hét meccsen hasonlóan tizenkét pontot gyűjtött és csak a Telekom Veszprémtől szenvedett vereséget, mint a címvédő Tisza-partiak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában