Nyert a Szeged-Csanád GA

2022.11.13. 17:17

Papp Áron eldöntötte a meccset

A labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban a Csákvár együttesét fogadta, és Papp Áron találatával 1–0-ra legyőzte ellenfelét.

Mádi József

Temesvári Attila (középen) a légtér ura volt a szegedi kapu előtt.

Fotó: Karnok Csaba

A szegediek a hétközi kazincbarcikai meccshez képest egy helyen változtattak: a fiatal szabálynak megfelelve Papp Áron került be a kezdőbe Rédling Kevin helyett.

A Csákvár már nem aprózta el ennyire, Tóth Balázs edző a Diósgyőrrel szemben 3–0-ra alulmaradó csapathoz képest összesen hét helyen változtatott, igaz előtte, amikor az együttese megverte a Kozármislenyt, akkor nagyjából a Szegeden látott kezdő futott ki a pályára. Talán ezt hívják totális keretforgatásnak...

Jól kezdte a meccset a hazai alakulat, két percen belül kétszer is eljutott a csákvári 16-oson belülre, de előbb Bíró Bence lábáról szedték le a labdát a védők, majd Zelizi Patrik vetődött rá a szegedi támadó előtt lévő labdára. Jött utána Szakály Dénes szabadrúgása, amelyből éles szögből az oldalhálóba lőtt, majd Gajdos Zsolt lépett ki, lövése után Zelizi Patrik ölelte magához a laposan érkező labdát.   

A meccs középső szakasza már nem volt ennyire eseménydús, bár az iramra nem lehetett panasz, és a párharcokba is keményen, bátran léptek bele a játékosok. 

A 37. percben szép támadás végén szerzett vezetést a Szeged: Könczey Márk ugratta ki remek ütemben Papp Áront a jobb oldalon, a saját nevelésű játékos a 16-oson belül jobbra tolt egyet a labdán, majd a kapus mellett a hálóba gurított, 1–0.  

Láthatóan komoly erőket mozgósított a Csákvár az egyenlítésért, Murka Benedek például az ötösről nem tudta a kapuba juttatni Hornyák lövésszerű passza után a labdát. Beszorult a Szeged, átvette az irányítást a vendégegyüttes, sokasodtak a beadások a hazai kapu előtt. Amikor pedig a Szeged kiszabadult, tetszetős játékkal jutott el addig, hogy a védők Sipos Szabolcsba tudták felszabadítani a labdát, amely az ötös vonalában hagyta el a pályát.  

A Csákvár végül nem tudott mit kezdeni a mezőnyfölényével, így a Szeged itthon tartotta a három pontot.

A bajnokságban most kéthetes szünet következik a válogatott meccsei miatt, a Szeged legközelebb november 26-án (szombat) 13 órakor Gyirmóton lép pályára. 

Alekszandar Sztevanovics: – Nagyon nehéz meccs volt, hiszen komoly nyomás nehezedett ránk. Sok lehetőség voltunk, hogy megragadjunk a top négyben, eddig ezzel nem éltünk, és éppen ezért volt ez is nehéz találkozó. A Csákvár gyors és lendületes csapat, örülünk, hogy legyőztük őket, illetve köszönjük a szurkolóknak, hogy a Diósgyőr elleni vereség után is mellettünk állnak.

SZEGED-CSANÁD GA–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Bertalan Dávid).
SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Temesvári, Tóth B. – Farkas A., Szakály D. (Szatmári, 90+2.) – Papp Á. (Sipos Sz., 67.), Gajdos, Kundrák (Kővári, 57.) – Bíró B. (Haruna, 67.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
CSÁKVÁR: Zelizi – Murka, Alaxai, Vaskó, László N. – Mészáros D. (Fejős, 57.), Körmendi (Janyickij, 81.) – Torvund (Magyar, 81.), Kártik (Gazdag, 57.), Baracskai (Tamás N., 71.) – Hornyák. Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gólszerző: Papp Á. (37.).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában