Helyi sport

2022.11.04. 10:56

Évzárót tartott az MVM Szegedi VE

Fotó: Karnok Csaba

Ismét zsúfolásig megtöltötte az Agóra nagytermét az MVM Szegedi Vízisport Egyesület, amely tegnap megtartotta évzáró rendezvényét. Nem csupán a versenyzői létszám, hanem az idei év eredményei is igazán szépek voltak, nem véletlen indult azzal a 2022-es versenyszezon összegzése: idén is bajnokokat neveltünk. 

A szegedi klub versenyzői közül összesen 34-en indultak nemzetközi versenyeken (18 kenus, 7 kajakos, 2 parakenus és 7 evezős), akik összesen 44 nemzetközi érmet szereztek. Az országos bajnokságon 126-an álltak rajthoz, közülük 66-an lettek országos bajnokok, míg összesen 120 érem az MVM Szeged mérlege az országos bajnokságokon. 

Az eseményen köszöntőt mon­­dott Szentkereszty Ákos klubelnök és Petrovics Kálmán klubigazgató, valamint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke is. Az Agórában megtartott rendezvényen különdíjjal ismerték el a klub két fiatal sportolóját, Juhász-Csordás Krisztiánt és Kelemen Zitát, akik egyaránt országos bajnoki címet szereztek idén. 

A Soós István-díjat idén az evezős Pálka Bálint és Hajdú Márton vehette át, akik aranyérmet nyertek az olimpiai reménységek versenyén, és magyar bajnoki címet is szereztek. 
A jó hangulatú évzárót követően pedig megindulhat a tervezés, hiszen a feladat adott, 2023-ban is folytatná az eredményes munkát az MVM Szeged VE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában