Helyi sport

2022.11.15. 19:57

Helytálltak a népes mezőnyben a szegedi görkorcsolyázók

Egy rendkívül telített egy évet zárt le a World Roller Games-szel a Tornádó Team Szeged két versenyzője. Buenos Airesben világelit mellett a széllel is meg kellett küzdenie a szegedi görkorcsolyázóknak.

Munkatársunktól

Buenos Airesben zárult az idény a Tornádó Team versenyzői számára.

Fotó: Tornádó Team Szeged

Kereken egy éve igen megfeszített versenynaptár szerint készültek a Tornádó Team Szeged sportolói. A kolumbiai világbajnokságot követően ugyanis a világjátékokra való kvalifikáció, majd az Európa kupa állomásai következtek, amit a júniusi világjátékok, majd az olaszországi Európa-bajnokság követett. Október végétől pedig az Argentínában megrendezett World Roller Games-en állt rajthoz Gardi Dominika és Hunyadi Panna.

A Buenos Airesben megrendezett versenyen 80 ország 10 gördülő sportágának összesen 7000 indulója volt érdekelt. A speed szakág 50 országnyi 300 indulója között Magyarországot a Tornádó Team Szeged két versenyzője képviselte.  Gardi Dominika előzetesen a legjobb nyolc közé tervezte eredményeit, Hunyadi Panni célja pedig az erős középmezőny egyik értékes helyezésének megszerzése volt. Az 1000 métert leszámítva mindketten a hosszú távokon indultak. A néhány napos átállást követően az ellenfelek mellett a nagyon változékony időjárással, ezen belül is a mindig szinte viharos erejű széllel is meg kellett küzdeniük.

A sportág egyeduralkodója, Kolumbia mellett valamennyi Közép- és Dél-amerikai kiválóság rajthoz állt, a pandémia után pedig újra ott voltak a mezőnyben az ázsiaiak, míg az európai országok közül a a franciák és az olaszok mellett a belgáknak és a spanyolokak is sikerült elcsípniük néhány érmet a favoritok elől.

Panninak sajnos nem sikerült az elképzeléseit valóra váltania, a mezőny utolsó harmadában ért rendszeresen a célba, ám egész éves munkája Domka világjátékokra való felkészülését szolgálta. Panni végig vállalta, hogy társa lesz Domkának a monoton felkészülésben. Domka kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, s noha nem sikerölt a hőn áhított 8. helyet elhozni, de ebben a mezőnyben háromszor is a top 10-11-ben végzett, ami nagyon sokat jelent. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában