Férfi kézilabda NB I.

2022.12.17. 21:28

A Pick Szeged komlói győzelmét a korai piros lap sem veszélyeztette

Kent Robin Tönnesen hetedik percben begyűjtött piros lapja sem sodorta veszélybe az OTP Bank-Pick Szegedet Komlón. Az év utolsó bajnokiján 32–24-re nyert a címvédő, legközelebb a világbajnokság után február 3-án Cegléden játszik a Tisza-parti együttes.

Becsei Dávid

Rosta Miklós hat gólt lőtt Komlón.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Az év utolsó bajnokija alól Mario Sostaric és Szita Zoltán kapott felmentést Juan Carlos Pastortól, míg Luka Stepancic továbbra is rehabilitációját végzi. 

Telt ház fogadta a címvédőt a komlói katlanban, ahol Bánhidi Bence nyitotta meg a gólok sorozatát, majd öt perc játék és egy szegedi hétméteres után – Blonz révén – 1–3 állt az eredményjelzőn. 

Mikler-védései, illetve Bánhidi és Mackovsek találatainak köszönhetően a 18. percben már 10–5-re vezetett a Szeged. A hajrában még faragott hátrányából a Komló, így 17–13-as Pick-előnnyel mentek szünetre a csapatok. 

Jól védett az egykori szegedi kapus, Pásztor Imre a komlói kapuban. Fel is zárkóztak a hazaiak 17–16-ra. Sok helyzetet rontott a Szeged, majd az emberelőnyöknek és a stabilabbá válásnak hála 23–17-re ellépett. A végére csak a különbség maradt kérdésnek, nyolcgólos győzelemmel búcsúzott 2022-től az OTP Bank-Pick Szeged. 

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a Komlónak a jó mérkőzéshez. Az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, de négygólos előnynél nem lőttük be a ziccereinket. A hazaiak mindkét kapusa jól védett, ennek következtében pedig nem úgy mentünk szünetre, ahogy szerettünk volna. Rosszul kezdtük a második játékrészt is, de szerencsére utána egy nagyobb különbséget sikerült felépítenünk, amivel nyertünk. Boldog karácsonyt és újévet kívánok mindenkinek a családja körében. 

Sport36-Komló–OTP Bank-Pick Szeged 24–32 (13–17) 
Férfi kézilabda NB I., 13. forduló, Komló, 800 néző. Vezette: Kovács T., Mándli. 
Komló: Granic – Urbán 2, Szuharev 3, F. Sunajko 2, Szöllősi O., Jerkovic 3, Hoffmann 1. Csere: Pásztor I. (kapus), Csányi 1, Bazsa 3, Takács 5, Grünfelder 2, Vaskó 1, Melnyicsuk 1/1, Varga. Vezetőedző: Kilvinger Bálint. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Bombac 1, Tönnesen, Gaber 1, Bánhidi 6, Bodó 1, Blonz 2/1. Csere: Radivojevics 4, Garciandía 3, Rosta 6, Mackovsek 4, Frimmel 2, Martins 2, Molnár, Tisza. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 10, ill. 4 perc. 
Hétméteres: 1/1, ill. 1/1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában