Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2022.12.13. 14:53

Csípős hideg fogadta a Pick Szegedet Elverumban

Csípős hideg, mínusz húsz Celsius-fok fogadta az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát Norvégiában, ahol szerdán 18.45-től (élő: Sport1) az Elverummal találkozik a Bajnokok Ligája B csoportjának tizedik fordulójában.

Becsei Dávid

Szegeden a vártnál könnyebben győzte le a Pick az az Elverumot október végén.

Fotó: Karnok Csaba

Ne tévesszen meg senkit, hogy az az Elverum lesz a Pick Szeged ellenfele holnap 18.45-től, amely a Bajnokok Ligája B csoportjának sereghajtója, és a Pick Arénában október 26-án 30–23-ra legyőzött a magyar bajnok. A norvég aranyérmes veszélyes ellenfél, bizonyította ezt már többször a szegediek és más patinás ellenfelek – legutóbb a Kielcével szemben, otthon eggyel, idegenben hárommal kaptak csak ki – ellen is. A legutóbbi találkozón a vártnál sokkal megilletődöttebben szerepeltek az elverumiak a Felső Tisza-parton, a Pick pedig éppen egy mély gödörből indult meg felfelé ellenük aratott első győzelmükkel. 

Izgalmas mérkőzésre van kilátás, hiszen mindkét félnek elengedhetetlen a két pont megszerzése. A hazaiaknak azért, hogy pariban maradjanak a továbbjutást illetően, míg a Szeged egy győzelemmel óriási lépést tehetne meg a kieséses szakasz felé. Legutóbb márciusban járt Norvégiában a Pick, akkor szintén csoportmérkőzésen 27–24-re győztek a Pastor-tanítványok. A két csapat közös történelme során eddig kilencszer találkoztak, hatszor a BL-ben, háromszor pedig a felkészülési időszakban. A tétmeccsekből ötöt a magyar, egyet a norvég együttes nyert meg, míg a gyakorlásokon két szegedi siker mellett egy döntetlen született. 

Ami pedig a 2022–2023-as szezont illeti, az Elverum eddigi egyetlen győzelmét november másodikán a Celje ellen jegyezte otthon (31–29). A szegediek az Elverum ellen aratott siker óta a szlovén bajnokot meggyőző játékkal oda-vissza felülmúlták, míg a Kielcétől itthon szenvedtek 31–28-as vereséget

Hazája bajnokságában az Elverum már négy vereséget is elszenvedett, így tizenkét pontjával a tizenkét csapatos tabella negyedik pozícióját foglalja el. Ez pont arra elég, hogy a nyolc résztvevős felsőházi rájátszásban ott lehessen majd Börge Lund együttese. Az élen jelenleg hibátlan mutatóval az a Kolstad áll, amely óriási építkezésbe kezdett a nyáron, a következő idénytől pedig már a THW Kiel világklasszis irányítója, Sander Sagosen is náluk folytatja a karrierjét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában