Eszéken szerepeltek

2023.01.05. 14:39

Bronzérmes pickesek

Nagyszerű eredményt ért el az OTP Bank-PICK Szeged U16-os csapata Eszéken. A Tisza-parti fiatalok bronzéremmel térhettek haza.

Munkatársunktól

A bronzérmes szegedi csapat.

Fotó: OTP Bank-Pick Szeged

Horvátországban, Eszéken vett részt a nemzetközi XIXO utánpótlás nemzetközi kézilabdatornán az OTP Bank-PICK Szeged U16-os csapata. A #kiskékek kiválóan játszottak, veretlenek maradtak, végül a bronzérem került a nyakukba.

Már a csoportmeccsek is izgalmasan alakultak. A vajdasági Szpartak Szabadka ellen kezdett a Vladan Jordovics és Balda Ákos irányította együttes. Nem sok esélyt hagytak ellenfelüknek, 41–11-re nyertek. Igazi rangadóval folytatódott a torna a szegedieknek, hiszen a horvát PPD Zagreb ellen csatáztak. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, így izgalmasan alakult a hajrá. Már csak 28 másodperc volt hátra, amikor Vágvölgyi Előd 14–14-nél gólt szerzett. A hátralévő időben kiválóan védekeztek a pickesek, így 15–14-re nyertek. A következő ellenfél a bosnyák Banja Luka volt. Ez a találkozó is sok-sok izgalmat tartogatott, végül döntetlen (23–23) lett az eredmény. Érdekesség, hogy az utolsó három percben már nem született gól. A házigazda Eszék ellen zárták a csoportküzdelmet a szegediek, és ezt a meccset 21–18-ra megnyerték.

Jöhetett az elődöntő a szlovén Jeruzalem Ormoz ellen. Vérbeli rangadó volt. A meccs hajrájában a szlovénok 17–15-re vezettek. A szegediek azonban nem adták fel, előbb Koczkás András, majd Palkó Zsolt szerzett gólt, így egyenlítettek, hetespárbajra mentve a meccset. Ebben a hatodik kör döntött, a magyarok hibáztak, az ellenfelük viszont nem, így nem sikerült a fináléba jutás, maradt a bronzmeccs.

Erre rendesen felszívták magunkat az OTP Bank-Pick játékosai, végig uralták a találkozót, és magabiztosan, 24–16-ra nyertek az Eszék ellen, megszerezve a bronzérmet. A torna csapatába két játékosunk, Varga Levente és Vágvölgyi Szilárd került be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában