Helyi sport

2023.01.18. 13:12

Búcsúzott a Hepp kupától a Kosársuli

A meccsbe került a rossz kezdés a vásárhelyiek számára.

V. P.

A nyolcadik hazai győzelmükre készülnek pénteken a vásárhelyi kosarasok.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

A Hepp kupa negyeddöntője volt a tét Nagykőrösön a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli számára: az egyel magasabb osztályban szereplő ellenfél otthonában azonban Varga Ákos hiányzott a vásárhelyiek keretéből.

A meccs nagyon hamar eldőlt, hiszen bár Bálint hármasa után 5–4-re vezetett a Kosársuli, erre egy 19–0-ás széria érkezett a hazaiaktól, egy negyed után így 17 pontos hátrányban találta magát a vásárhelyi csapat. Tíz pontra ugyan többször is felzárkózott a Kosársuli, ám ennél közelebb nem tudott jönni ellenfeléhez.

Sőt, a harmadik negyed elején már 25 pont volt a differencia, innan pedig már nem lehetett visszaút - a Nagykőrös jutott be a legjobb nyolc közé a kupában.

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli legközelebb január 27-én lép pályára, amikor is a Sopront fogadja a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában.

Vuk Pavlovics: Rosszul kezdtünk, 17 pontos hátrányba kerültünk az első negyed végére, az egész mérkőzést tekintve ez volt a különbség a két csapat között. A csapdázást nem tudtuk kijátszani, rossz ritmusúak voltak a támadásaink és sok kosarat kaptunk egyéni hibákból. A második negyedtől elkezdtünk kosárlabdázni, ez sajnos csak arra volt elég, hogy ne legyen még nagyobb arányú a vereség. Gratulálok a Nagykőrösnek és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Nagykőrösi Sólymok KE-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 77-58 (23-6,25-26,12-12,17-14) 
Férfi kosárlabda Hepp kupa, nyolcaddöntő. Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola. Vezette: Jakab, Radnóti, Földi. 
Nagykőrös: Váits 8, Kocsis 4, Lakosa 12/6, Fehér 15/3, Kovács 15/6. Cserék: Timkó 10, Molnár M. 7/3, Molnár B. 4, Filep 2, Kónya. Vezetőedző: Puszta Dávid. 
Kosársuli: Varga Z. 11/3, Pinnyey, Balogh 6, Bálint 13/9, Kelemen 13/9. Cserék: Borbáth 5/3, Kass 5, Karsai 3/3, Megyesi 2, Bősz, Knyur. Vezetőedző: Vuk Pavlovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában