A Szeged-Csanád GA felkészülésében

2023.01.06. 15:28

Hazai kezdés, török folytatás

Megtartotta első közös edzését a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata, amely keddig a Szent Gellért Fórumban edz, szerdán pedig elutazik Törökországba tíz napos edzőtáborba.

Mádi József

Elkezdte a felkészülést az NB II.-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapata.

Fotó: Karnok Csaba

Már-már tavaszi napsütésben, egy kicsit kellemetlen, de egyáltalán nem elviselhetetlen szélben kezdte meg az idei első edzését a Szent Gellért Fórum I-es edzőpályáján a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata.

A révezető két kör után azonnal mentek a játékosok a kapu mögötti zöld területen korábban felállított "akadálypályához" a koordinációs feladatok elvégzésére – az edzői stáb már jóval a labdarúgók kiérkezése előtt elkészítette a színes bójákból álló feladatokat. A bemelegítés? Ezen a szinten már az is az edzésre készülődés, és nem az edzés része: volt, aki konditeremből érkezve sétált az öltözőbe, majd a pályára, és volt egy csoport, aki a stadion játékoskijárójában tette le a polifoamját, amelyen nyújtott, lazított még a tréning startja előtt. Kinek mi az igénye...

Az edzés második részében labdás feladatok következtek, amelyben a sok mozgás mellett fontos volt a koncentráció, az erős, meglőtt, lapos passz, valamint a térlátás elöl, hátul és oldalt is. A játékot Alekszandar Sztevanovics edző szavai vezették be, maga futball pedig természetesen kis területen kezdődött el. A kapusok külön dolgoztak Bagdi Ferenccel, míg Dobos Áron a centerpálya körül rótta a rehabilitációs köröket.

– A december 12-én az MTK ellen lejátszott utolsó tavalyi bajnoki után mindössze egy hetet kaptak a játékosok feladat nélkül, utána mindenki személyre szabott futó- és erősítő gyakorlatokat végzett el. Nyugodtan kijelenthetem, a labdarúgók megfelelő fizikai állapotban tértek vissza. A keretben egyelőre Daru Bence távozása biztos, aki Kozármislenyben folytatja, a további változásokról azonnal tudatjuk a közvéleményt. Az ideális az lenne, ha már a jövő héten kezdődő edzőtáborba is eljönne az a játékos, aki nálunk folytatja, de olyanra is volt már példa, hogy külföldön csatlakozott hozzánk az újonc – nyilatkozta Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA klub- és csapatmenedzsere.

És ha már Törökország: a csapat három edzőmeccset játszik a tíz nap alatt. Előbb 15-én a szerb Mladost ellen, amely saját hazája első osztályú bajnokságában a 12. helyen áll, aztán 17-én az azeri FK Zira ellen, amely otthon szintén az első ligában a negyedik helyen telel, majd 19-én az orosz Krilja Szovjetov Szamara lesz az ellenfél, amellyel tavaly ugyancsak találkozott a török felkészülés alatt, és amely az orosz első osztályban 11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában