Az év sportolója gálán

2023.01.10. 08:20

Nádasék dobogósok voltak

Hétfőn a budapesti Magyar Állami Operaházban átadták az M4 Sport – Év sportolója gála keretében 2022 legjobbjainak a díjakat. Az eseményen Csongrád-Csanád vármegyét egy kategória érintette.

Mádi József

Egységben az erő: Nádas Bence (jobbról) és Kopasz Bálint dobogós volt az év egyéni sportágakból kikerülő csapatai között.

Fotó: Tumbász Hédi

Összesen tíz kategóriában hirdettek győztest az M4 Sport – Év sportolója gálán. Előbb egy tíz névből álló listát állítottak össze a szakági szövetségek kategóriánként, majd ebből a körből választották ki a legjobb hármat, végül pedig a győztest a magyar sportújságírók szavazatai alapján. Idén a Magyar Sportújságírók Szövetsége tagságának jóval több, mint fele, 423 kolléga szavazott az ankéton, amely az 1958-as kezdés óta immár a 65. volt a sorban.

A tíz kategória közül egyben volt Csongrád-Csanád vármegyei érdekeltség: az év legjobb csapatai az egyéni sportágakban kategóriában az MVM Szegedi VE olimpiai negyedik kajakosa, Nádas Bence az algyői származású Kopasz Bálinttal együtt került be a legjobb három közé, itt azonban a női kardválogatott vitte el a legtöbb szavazatot. 

Az eseményen átadták az életműdíjat is, amelyet a kiváló kajakos edző, Fábiánné Rozsnyói Katalin érdemelt ki. 

A győztesek

– az Év férfi sportolója: Milák Kristóf (úszó); 

– az Év női sportolója: Kozák Luca (atléta);

– az Év edzője: Marco Rossi (labdarúgás);

– az Év csapata (egyéni sportágak): a női kardválogatott;

– az Év csapata (hagyományos kategória): a férfi labdarúgó-válogatott;

– az Év fogyatékos férfi sportolója: Kiss Péter Pál (parakajakos);

– az Év fogyatékos női sportolója: Pap Bianka (paraúszó); 

– az Év fogyatékos sportcsapata: a női kerekesszékes vívóválogatott;

– az Év szabadidősport-rendezvénye: a Balaton-átúszás; 

– az Év e-sportolója: Torzsás Ádám „Torzsi; 

– az Év sportpillanata: Kristoffer Zachariassen gólja a Monaco elleni Európa Liga-mérkőzésen, amellyel a Ferencváros labdarúgócsapata megnyerte a csoportját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában