Női vízilabda OB I.

2023.01.26. 18:00

Pillanatok alatt eldöntötte Szentesen az Eger a három pont sorsát

Miután elúszott a meccs, végig méltó ellenfele volt a Valdor Szentes a szombaton Athénban Euro Kupa-negyeddöntőt játszó Egernek. A vége 15–9, jövő szombaton a BVSC vendégei lesznek a Kurca-partiak a női vízilabda OB I.-ben.

Becsei Dávid

Kövér-Kis Rékáék sorsa hamar megpecsételődött az Eger ellen itthon.

Fotó: Vidovics Ferenc

Első öt támadásából négyet góllal fejezett be a Eger Szentesen, miközben a hazaiak nem tudtak betalálni. Talán még az előző esti győztes mérkőzés fáradalmai ott lehettek a szentesi kezekben, bár a vendégek is játszottak, mindössze néhány órával pihenhettek többet, cserébe viszont utaztak. 

A második negyedtől viszont beindult a hazai gólgyártás, a meccs második és negyedik periódusát is döntetlenre hozta a Szentes, míg a harmadik negyedben mindössze eggyel növelte előnyét az Eger. 

Az elején többször lemaradtak a labdás emberről a fehér sapkás szentesiek.
Fotós: Vidovics Ferenc

Matajsz Márk: – Nekünk a fő mérkőzésünk a Tatabánya elleni volt ezen a héten, azt szerencsére sikerült megnyerni. Az Eger ellen megengedhetetlenül kezdtünk, azt a 0–5-öt talán a fáradtság számlájára írhatjuk. Voltak helyzeteink, egy ötméteres és két emberelőny, amelyeknek a sikeres befejezésével jobban meccsben maradhattunk volna, de összességében elégedett vagyok a látottakkal. Egy nemzetközi szintű csapat ellen éltek a kapott lehetőséggel a fiatal játékosaink, ráadásul lőttünk kilenc gólt. A mi céljaink teljesen mások, mint az Egernek, ránk jövő szombaton vár fontos mérkőzés a bajnokságban a BVSC ellen. Huszonnégy órán belül két meccset játszani minden csapatnak nehéz lenne, az eredmény összességében vállalható. 

Valdor Szentes–Eger 9–15 (0–5, 4–4, 2–3, 3–3) 
Női vízilabda OB I., 10. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kevi, Mohi. 
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Horváth L., Mácsai K., Bicskei, Bonca 1, Kövér-Kis, Tóth F. 2. Csere: Héri N. (kapus), Hevesi, Dankina 3, Dobos, Samsonova 3, Korom, Horváth Zs. Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Eger: Kiss A. – Jancsó 3, Katona, Czigány 3, Kékesi 1, Szellák 2, Szilágyi D. 4. Csere: Borsi 2, Molnár, Párkányi, Bódi, Weston. Vezetőedző: Sike József. 
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 10/8. 
Ötméteresből: 3/2, ill. -. 
Kipontozódott: Bonca. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában