Férfi kézilabda-világbajnokság

2023.01.31. 19:58

Rosta Miklós az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta

Hiányérzete leginkább az 5–8. helyért játszott mérkőzéseken bemutatott játéka miatt lehet a magyar válogatottnak a férfi kézilabda-világbajnokságról, de legfontosabb célt kipipálhatják listájukon. Jövő tavasszal ugyanis ott lesznek az olimpiai selejtezőtornán.

B.D.

A mozdulat, amely után Rosta Miklós fejen találata a labdával a norvég kapust. Piros lappal "jutalmazták" a játékvezetők.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Harmincegy góllal magyar válogatott negyedik legeredményesebb játékosa volt a vébén Rosta Miklós, az OTP Bank-Pick Szeged beállója. Valósínűleg még gól lehetne a neve mellett, ha a Norvégia elleni helyosztón az első percben nem kap piros lapot, miután hétméteresből fejen találta Bergerud kapust. 

– Örülök, ha úgy gondolják a szurkolók, hogy jó teljesítményt nyújtottam, hiszen az volt a célom, hogy minél jobb játékkal segítsem hozzá a céljai eléréséhez a válogatottunk – jegyezte meg Rosta Miklós, akit a házi góllövőlistán az élen végzett, szintén szegedi Bodó Richárd (az összesített listán hatodik lett), valamint Lékai és Bodó előzött csak meg. 

Játékosok, szakemberek és szurkolók egyetértenek abban, hogy hullámzó teljesítményt nyújtott a magyar válogatott a tornán. Nagy győzelem hatgólos hátrányból Izland ellen, teljes leblokkolás Dánia ellen, majd zárásként újabb nagy feltámadás. 

– Nem tudom, hogy ezeknek mi az oka, de a jövőben mindenképpen meg kell találnunk és kijavítani, hogy stabilabb teljesítményt nyújtsunk egy ilyen hosszú tornán – folytatta Rosta az összegzését. 

Magyarország a nyolcadik helyen zárta a világbajnokságot, miután kétszeri hosszabbítás után egy góllal alulmaradt Egyiptom ellen. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, sajnálatos, hogy már az első félidőben hat találattal ellépett az ellenfél. Az viszont nagy pozitívum, hogy felálltak innen és döntetlenre mentették a rendes játékidőt, a hosszabbításban is jól kézilabdáztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában