Női vízilabda OB I.

2023.01.25. 18:07

Teljesült a szegedi cél: 20 gól alatt tartották az Egert

Az Euro Kupa-negyeddöntőre készülő Eger otthonában nem mutatkozott esélye a szoros mérkőzésre a Szegednek. A női vízilabda OB I. 9. fordulójában 19–7-re győztek a hazaiak.

B.D.

Illusztráció: Vidovics Ferenc

Nem egy szintet képvisel jelenleg a két csapat. A hazaiak legutóbb megnyerték a magyar kupát, majd két világbajnoki ezüstérmessel, Szilágyi Dorottyával és Parkes Rebeccával erősítették meg keretüket. A vendégek három kettős igazolással és kevés közös edzéssel küzdik le a mindennapokat. 

Az első negyedben jól tartotta magát a Szeged, azt követően viszont folyamatosan nyílt az olló a két csapat között a Parkes játékát nélkülöző egriek felé. A Szeged legközelebb a BVSC-t fogadja szombaton 15 órától, míg az Eger ma 13 órától Szentesen vizitál. 

Varga Tamás: – Gratulálok az Egernek, nem volt kétséges, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. Az volt a feladatunk, hogy megpróbáljunk egy olyan védekezést csinálni, amivel megnehezítjük a hazaiak dolgát, hogy húsznál több gólt lőjenek. Ebben az új védekezésünkben természetesen vannak még lyukak és hiányosságok. Hétközben sajnos nagyon kevesen vagyunk az edzéseken, így nekünk csak a mérkőzések maradnak gyakorlásra. Ehhez képest büszke vagyok a lányokra, egyre jobban védekeznek, támadásban is egyre jobbak vagyunk, akár ma is szerezhettünk volna még egy-két gólt. Sok sikert kívánunk az Egernek az Euro Kupa negyeddöntőjében. 

Eger–Szeged 19–7 (5–3, 5–1, 4–1, 5–2) 
Női vízilabda OB I., 9. forduló, Eger, Bitskey Aladár uszoda. Vezette: Kevi, Varga Cs. 
Eger: Dulics – Jancsó 2, Borsi 1, Katona 1, Czigány 5, Szellák 1, Szilágyi D. 1. Csere: Kiss, Weston 2, Molnár 1, Pogonyi 1, Kékesi 2, Bódi 2, Szilágyi Sz. Vezetőedző: Sike József. 
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Lendvai 3, Pap 1, Tátrai 1, Szabó J., Bocskay 1. Csere: Vikor (kapus), Ráski, Kenéz 1, Pádár, Torma. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Gól – emberelőnyből: 1/1, ill. 7/1. 
Ötméteresből: –, ill. 1/1. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában