Női vízilabda OB I.

2023.02.22. 18:55

A Szeged legyőzte a Győrt, saját kezébe vette a sorsát – GALÉRIA

A védekezés a szegedi játék alappillére, ami jól működött. Háromgólos előnyt építettek fel Varga Tamás tanítványai, a végén viszont mégis izgulni kellett, hogy ne raboljon pontot a Győr a Tiszavirág Sportuszodából. A vége 9–8, a Tisza-partiak így elléptek a tabella utolsó helyéről.

Becsei Dávid

Mindkét csapat lőtt szép gólokat a távoli zónából.

Fotó: Karnok Csaba

Nem kellett a szegedi lányoknak keresni a motivációt. Az ősszel 12–8-ra kikaptak Győrben, a tabellán pedig sereghajtó pozícióból várták az ebéd utáni mérkőzést. Visszatért a kispadra Varga Tamás, a keret is teljes volt. 

Mindkét csapat jól megszervezte a védekezését. Öt és fél percig nem született gól, az elsővel a korábban Szegeden játszó Kurucz Kata juttatta előnyhöz a vendégeket. A negyed utolsó két percében viszont potyogtak a gólok felváltva. 2–1-re a Győr, 3–2-re a Szeged vezetett. 

A második negyedtől jöttek a kapusbravúrok, blokkok és labdaszerzések hazai oldalról, sikerült ellépni 4–2-re és 5–3-ra. A harmadik negyedben néhány percig „beragadt” az eredményjelző 5–4-nél, de Kenéz szép centerezése és Szabó Júlia távoli találata után már 7–4-et mutatott a tábla. 

A záró nyolc percben kinyílt a győri gólzsák, Vaszari Julianna bombagóljaival visszajöttek a meccsbe a vendégek. Többször támadott a Győr az egyenlítésért, de állta a sarat a szegedi védelem, a végén pedig Lendvai Natasa mutatott be fontos blokkolást. A vége 9–8, a szegediek legközelebb jövő szombaton a III. kerületi TVE vendégei lesznek a bajnokságban. 

Varga Tamás: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert amíg a megbeszélt taktika szerint védekeztünk, addig onnan lőtt a Győr, ahonnan szerettünk volna. Ennek köszönhetően két-három góllal vezettünk. Az ősszel tizenkét gólt kaptunk Győrben, így most a kapott góljaink számát mindenképpen csökkenteni akartuk. Jól védekeztünk, Gyöngyösi Bogi is jól védett, így sikerült egyszámjegyű gólszámon tartanunk a vendégeket. Bár a találkozó vége szoros volt, örülök, hogy végigvezetve megnyertük a mérkőzést. Ez egy nagyon értékes győzelem számunkra, készülünk a következő fontos feladatunkra. 

Szeged–Győr 9–8 (3–2, 2–1, 2–1, 2–4) 
Női vízilabda OB I., 14. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Berki, ifj. Kádár. 
Szeged: Gyöngyösi – Lendvai, Tátrai 1, Ráski 1, Szabó J. 2, Bocskay, Pádár 1. Csere: Szabó K. 1, Pap, Kenéz 3. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Győr: Torma L. – Rádli 1, Vaszari 4, Török, Huszti V. 1, Huszti D. 1, Szedlák. Csere: Németh V., Dróth, Kurucz 1. Vezetőedző: Vogel Zsolt. 
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 3/1. 
Ötméteresből: -, ill. 2/0. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában