Helyi sport

2023.02.21. 15:40

A világbajnok csapatában folytatják a szegedi gokartos testvérek

A kétszeres világbajnok, Kancsár Ferenc csapatánál folytatja a szegedi gokartos testvérpár. Szabó Ádámot és Zalánt két nemzetközi szinten is sikeres hazai csapat kereste, március végén, a hagyományos kecskeméti versenyen debütálhatnak új egyesületükben.

Munkatársunktól

A Szabó-testvéreket személyesen Kancsár Ferenc kereste meg.

Fotó: DAMKE Egyesület

A múlt év végén járt le Szabó Ádám és Szabó Zalán szerződése a Benex Motorsporttal, ezt követően pedig hosszú tárgyalásokat követően végül a Kancsár Racing csapatához igazoltak a 2023-as évre. A kétszeres Rotax Max világbajnok Kancsár Ferenc személye és tapasztalata garanciát jelent, hogy idén még magasabb szintet érhet el a szegedi testvérpár.

Kancsár Ferenc a legsikeresebb hazai gokartversenyző, egymást követő két évben is megnyerte a Rotax Max világkupát, amely nemzetközileg is kimagasló eredmény. E mellett 2016-ban a gokart szakújságírók Európa legjobb gokartversenyzőjének választották, 2017-ben pedig az Egyesült Államokban is bajnoki címet szerzett Rotax Max DD2 kategóriában.

A Kancsár Racing idén minden bajnokságban a dobogó csúcsait célozza meg, ezért is volt megtisztelő, hogy személyesen a csapatvezető hívta meg a két szegedi versenyzőt, hogy 2023-ban senior, és a váltóval is rendelkező DD2 kategóriában a csapatban versenyezzenek. Ádámmal és Zalánnal szemben kimondott elvárás, hogy a dobogón végezzenek az év végén, de a bajnoki cím is reálisan elérhető számukra. 

Nem csak a két fiú képviseli majd Csongrád-Csanád vármegyét a futamokon, hiszen ott lesz a mezőnyben az elmúlt évben szintén a Benex Motorsportnál versenyző, szintén szegedi Pipicz Nikolett. Ő az elmúlt évben az országos bajnokság calivita kupáb harmadik helyen végzett, míg a club sport bajnokságban a kezdő versenyzők között bajnoki címet szerzett, így összesen három vármegyei fiatalnak szoríthatunk majd az idei futamokon. 

A gokart országos bajnokság március végén, a hagyományos kecskeméti szezonnyitó versennyel kezdődik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában