Helyi sport

2023.02.16. 10:00

Módosulnak a célok a mártélyi csapatnál

Két és fél hét múlva már bajnoki meccs vár a Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság résztvevőire. A rajt előtt a csapatoknál érdeklődünk, hogy várják a tavaszi folytatást, a következő részben a Mártéllyal foglalkozunk.

V. P.

Egy más mártélyi csapat fut ki a pályára tavasszal.

Fotó: Mártély SK

Huszonnyolc pontot gyűjtve a hatodik helyről várhatja a vármegyei II. osztály tavaszi idényét a Mártély SK. A csapat négy győzelemmel rajtolt, majd három vereség következett, és az ősz utolsó három meccséből is csak egyet tudott megnyerni – Csongrádon például egy fordulatos meccsen (6–5) szenvedett vereséget. A keret viszont kényszerűségből alaposan megváltozik az idény második felére.

– Az első öt hely valamelyike volt a célunk a szezon előtt, voltak azonban olyan mérkőzéseink, ahol a papírforma alapján számítottunk a három pontra, ám ezt mégsem sikerült megszereznünk. Egy jobb tavaszi idényben reménykedtünk, de nekünk sok olyan játékosunk van, aki katonai szolgálatot teljesít, előttük pedig most adódott egy iraki missziós lehetőség. A túléléshez folyamodunk tavasszal, így módosítva kicsit a céljainkon, az első nyolc között szeretnénk végezni a szezon végén – mondta Brizik-Bodrogi István, a mártélyi csapat játékosedzője.

Klasszikus értelemben vett érkezőkről nem lehet beszélni a mártélyiak esetében, visszatér a csapathoz az a Guti László, aki sérülését követően lesz bevethető ismét. A már említett misszió érinti a csapat házi gólkirályát, a 35 találatával a góllövőlistát vezető Papp Ernőt is, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Mártély 15 mérkőzésen összesen 68 gólt szerezzen – ezzel magasan a legtöbb lőtt gól áll a csapat neve mellett a liga csapatai között. 

– Továbbra is a támadófocira építünk. Persze, volt rá példa, hogy hiába volt nálunk a gólzsák, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Azért is szerettünk volna egy jó tavaszt futni, mert úgy érzem, elérhető közelségben van a dobogó számunkra, hiszen csak hat pont a hátrányunk a harmadik helyezett mögött, reális esélyünk is lehetett volna a dobogós hely megszerzésére. Természetesen nem adjuk fel, tavasszal minden mérkőzésen, igazi mártélyi módra, keményen küzdünk majd! – tette hozzá Brizik-Bodrogi István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában