Helyi sport

2023.02.17. 19:56

Tíz szegedi indul a fedettpályás országos bajnokságon

A hétvégén Nyíregyházán rendezik a fedettpályás atlétikai országos bajnokságot.

V. P.

Márton Anita újabb bajnoki címet szerezhet Nyíregyházán.

Fotó: Gazdag Mihály

Nyíregyháza ad otthont a 49. Fedettpályás Atlétikai Magyar bajnokságnak: az ob szombaton délután a férfi hármasugrás versenyével kezdődik. Az ob-n a Szegedi Vasutas SE atlétáinak szoríthatunk.

A szegedi klubot összesen kilenc atléta képviseli a hétvége folyamán. Női 1500 méteres futáson indul Biacsi Ilona, 3000 méteren pedig a 2005-ös születésű Imre Petra lesz a mezőny tagja. A legnépesebb szegedi különítmény a női súlylökésben lesz, ahol az SZVSE-ből összesen négyen, Beregszászi Renáta, Péter-Szabó Sára, Szanda-Nagy Mirtill és Veiland Violetta indul – a mezőnypedig természetesen ott lesz a Békéscsaba színeiben versenyző Márton Anita is, aki a szám toronymagas esélyese.

A férfi magasugrók között ott lesz Tóth Kristóf (2003-as születésű), a súlylökőknél éremesélyes lehet Fischer Márk (1999), az 5000 méteres gyaloglásban pedig Papp Ferenc (1981) lesz ott a mezőnyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában