Női vízilabda OB I.

2023.03.21. 18:08

A Szeged a bajnokság üde színfoltja ellen zárja az alapszakaszt

Eger elleni hazai meccsel zárja az alapszakaszt a Szeged a női vízilabda OB I.-ben szerdán 20 órától.

Becsei Dávid

Euro Kupa-elődöntős ellenféllel zárja az alapszakaszt a fehér sapkás Szeged.

Fotó: Gémes Sándor

A szezon üde színfoltjának számító Eger lesz az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában a szegedi lányok ellenfele. A ma esti végeredménytől függetlenül a hevesiek már biztosan a negyedik helyről kezdhetik meg a rájátszást, de a hazaiak sem léphetnek előrébb a tabellán. Hátrébb még csúszhatnak, amennyiben a sereghajtó és ötpontos Tatabánya meglepetést okoz a Valdor Szentes ellen szombaton 17 órától. Az viszont biztos, a Szentes sem adja olcsón a bőrét, hiszen az ötödik helyüket csak egy győzelemmel tarthatják meg a III. kerületi TVE-t fogadó BVSC-vel szemben. 

– Nagyon örülök a szerda esti időpontnak, mert így a szurkolóink is eljöhetnek a mérkőzésre, amit nagyon meg fogunk hajtani. Jó meccsre számítok, amelyen sokat gyakorolhatunk, leginkább a védekezést – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően a szegediek vízilabdázója, Szabó Krisztina a klubhonlapon. 

Nem hiába neveztük üde színfoltnak az egrieket. Parkes és Szilágyi személyében két világbajnoki ezüstérmessel erősítettek a nyáron, eddig mindössze öt vereséget szenvedtek el. Az alapszakaszt százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Ferencváros, valamint a címvédő UVSE ellen nem szereztek pontot, a Dunaújvárost viszont sikerült otthon két vállra fektetniük nagy csatában. 

Nem vár tehát könnyű mérkőzés a hétpontos szegediekre az Euro Kupa-elődöntős ellen, de a hazaiak fiatal tehetségei ismét értékes játékpercekkel gazdagodhatnak majd 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában