Helyi sport

2023.03.02. 20:56

Bejutott a döntőbe a fedettpályás Eb-n Márton Anita

Pénteken 19 óra előtt rendezik a döntőt Törökországban.

V. P.

Márton Anita 18 méter fölé jutna a pénteki döntőben.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Rögtön a fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság első napján dobókörbe lépett Márton Anita: az olimpiai bronzérmes atlétára selejtező várt az isztambuli Ataköy Arénában.

A tető alatt világbajnok dobóatléta 18,22 méteres idei legjobbal érkezett Törökországba, és a papírforma alapján a legjobb nyolcba jutásra minden esélye megvolt. Az első sorozat ugyanakkor még nem sikerült igazán jól neki, a súlygolyót csak 16,99 méterig repítette, amivel csupán a kilencedik helyen állt a kör után. A másodikban aztán megnyugtatta az érte szurkolókat, kereken egy métert javított, a 17,99 méterrel pedig a hatodik helyre lépett fel. Eredményén az utolsó kísérletével nem tudott javítani (17,50 m), ám döntője nem forgott veszélyben, a mögötte állók nem tudták megelőzni, így készülhet a pénteken magyar idő szerint 18.53-kor kezdődő fináléra.

– Elég hosszú volt a nap így, hogy este háromnegyed kilenckor kezdtünk, de örülök a döntőbe jutásnak. Korábban volt egy kis mélypontom, néhány nehéz hét, de az utolsó egy héten már jól mentek az edzések, és az a cél, hogy holnap az idei legjobbamnál jobbat lökjek – nyilatkozott az M4 Sportnak Márton Anita, aki pénteken szeretne jóval 18 méter felett teljesíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában