Helyi sport

2023.03.14. 11:34

Egy lépéssel közelebb a döntő az EL-CO Tech Tisza Tollas SE számára

Két mérkőzést játszottak a tollaslabda Extraligában.

V. P.

Egy győzelem és egy vereség a szegediek hétvégi mérlege.

Fotó: Tisza Tollas SE

A pécsiek elleni rangadót elveszítette, a Fehérvár BSE ellen viszont nyerni tudott a hétvégi dupla fordulóban, így a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE nagy lépést tett a döntőbe jutás felé a tollaslabda Extraligában.

Hazai közönsége előtt két mérkőzést is játszott a hétvégén az EL-CO Tech Tisza Tollas SE az Extraligában, a Squash Club Szabadidőközpontban található Károlyi Ákos Tollascsarnok pályáin. Szombaton az utóbbi évek legnagyobb hazai rivalizálásának számító Szeged–Pécs összecsapást rendeztek, amelyen ezúttal a keretek alapján esélyesebb vendég Multi Alarm SE győzött 6–3-ra. Vasárnap a Fehérvár BSE volt a szegediek ellenfele, itt magabiztosan, 6–3-ra nyert a hazai gárda. A legutóbbi három bajnoki címet sorozatban elhódító EL-CO Tech Tisza Tollas SE edzője, az indonéz Didi Purwanto ezen a hétvégén köszönt el a szegedi együttestől, hiszen szerződése lejártával nyolc év után távozik a klubtól.

Az idei Extraliga alapszakaszából már nem sok van hátra, ahhoz, hogy a döntőbe kerüljenek a szegediek, a hétvégi, fehérvári fordulóban maguk mögött kell tartaniuk a házigazdákat.

EL-CO Tech Tisza Tollas SE–Multi Alarm SE 3–6
Tollaslabda Extraliga, alapszakasz, 2. forduló.
A párok: Könczöl Ádám–Horváth Csanád 2:0, Pápai Bálint–Szerecz Márton 0:2, Pápai Balázs–Gatjra Piliang Fiqihilahi Cupu (indonéz) 0:2, Pápai Luca–Gonda Daniella 0:2, Dudás Nelli–Szabó Zsófi 0:2, Pápai Balázs, Pápai Bálint–Horváth Csanád, Tóth Barnabás 2:0, Kereszti Zoltán, Didi Purwanto (indonéz)–Gatjra Piliang Fiqihilahi Cupu, Kiss Bene 1:2, Dudás Nelli, Kószó Míra–Gonda Daniella, Bukoviczki Bianka 0:2, Didi Purwanto, Pápai Luca–Kiss Bene, Szabó Zsófi 2:1.

EL-CO Tech Tisza Tollas SE–Fehérvár BSE 6–3
Tollaslabda Extraliga, alapszakasz, 3. forduló.
A párok: Könczöl Ádám–Mórocz Ákos 2:0, Pápai Bálint–Turzó Balázs 2:0, Pápai Balázs–Nagy-Szabó Levente 2:0, Pápai Luca–Simon Alíz 0:2, Kószó Míra–Kustán Noémi 0:2, Pápai Balázs, Pápai Bálint–Turzó Balázs, Mórocz Ákos 2:0, Kereszti Zoltán, Didi Purwanto–Németh András, Nagy-Szabó Levente 2:0, Dudás Nelli, Kószó Míra–Kustán Noémi, Kustán Kata 0:2, Didi Purwanto, Pápai Luca–Németh András, Hircze Nóra 2:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában