Az alapszakasz-elsőségért küzd a házigazda EL-CO Tech Tisza Tollas SE

2023.03.10. 13:29

Jön a tollaslabda Extraliga szegedi fordulója

A hétvégén két mérkőzést is rendeznek Szegeden a tollaslabda Extraligában: a legutóbbi három magyar bajnoki címet megszerző házigazda EL-CO Tech Tisza Tollas SE szombat 11 órától a nagy rivális Multi Alarm SE-t, vasárnap pedig a Fehérvár BSE-t látja vendégül.

munkatársunktól

Nyolc év után távozik Szegedről Didi Purwanto edző, miatta is fontos a jó hazai szereplés.

Fotó: Magyar Tollaslabda Szövetség

A 2022–2023-as szezonra átalakult a tollaslabda Extraliga alapszakaszának lebonyolítása. A legmagasabb osztályban mindössze három együttes, a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE, a pécsi Multi Alarm SE és a Fehérvár BSE szerepel, mindhárom rendez egy fordulót, a körmérkőzések után pedig kiderül, melyik két csapat játszhatja a finálét, ahogyan az is, melyik együttesnek kell megvívnia az elitligában maradásért az I. osztály bajnokával.

Az első kört még novemberben rendezték Pécsett, most hétvégén pedig következik a szegedi forduló a Squash Club Szabadidőközpontban található Károlyi Ákos Tollascsarnok pályáin: a házigazda szombat 11 órától a Multi Alarm SE-vel találkozik, ami a tavalyi bajnoki döntő ismétlése, míg vasárnap a fehérváriakkal csap össze. Mindkét összecsapáson a győzelem a cél, ám egyik sem lesz egyszerű feladat.

– A leglényegesebb, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe, hiszen csak így marad esélyünk a címvédésre. Mivel az első körben kikaptunk Pécsett, az alapszakasz megnyerésére kevesebb a remény, mint legutóbb, ennek ellenére minden megteszünk a hétvégi két összecsapáson, hiszen mindig hatalmas élmény a saját közönségünk előtt szerepelni. Egy indonéz idegenlégióssal sikerült erősítenünk, de a riválisokhoz is érkeznek külföldi játékosok, így színvonalas meccsekre van kilátás. Mivel vezetőedzőnk, Didi Purwanto szerződése lejártával nyolc év után távozik Szegedről a jövő héten, szeretnénk tőle és családjától is méltó teljesítménnyel elköszönni – mondta az esélyekről a négyszeres magyar bajnok Pápai Balázs.

A program egyébként sűrű, hiszen az utolsó, székesfehérvári fordulót a jövő héten, míg az egymeccses bajnoki döntőt április első hétvégéjén rendezik. Utóbbinak az az együttes adhat majd otthont, amely megnyeri az alapszakaszt.

 

Címkék#fallabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában