Helyi sport

2023.03.11. 11:18

Nem jutottak döntőbe a szegediek a rövidpályás gyorskorcsolya vb-n

Sem a férfi, sem a női váltó nem jutott döntőbe, illetve egyéniben sem volt magyar finalista szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világbajnokságán.

V. P.

Jászapáti Petra a negyeddöntőig jutott 500 méteren.

Fotó: MTI

A fináléra a legnagyobb eséllyel a januári Eb-n ezüstérmet szerezett női váltónak volt, ám a két szegedi versenyzővel (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia) felálló négyes (Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca volt még a csapat tagja) az elődöntőben vívott nagy csatát a továbbjutásért. A sorozatos előzgetések után, amikor Sziliczei-Német próbálta volna visszaszerezni a második pozíciót, elesett, így az esélyek elszálltak.

A férfiak váltójában is két szegedi érdekeltség volt, Jászapáti Péter mellett Nógrádi Bence volt ott a csapatban (Talabos Attila és Tiborcz Dániel még a csapat tagja). A fiúk eleinte a dél-koreaiak mögött a második helyen "utaztak" az 5000 méteres futamban, de egy rossz váltás miatt visszacsúsztak negyediknek. Amikor a japánok rontottak egy váltásnál, akkor sikerült feljönni a harmadik pozícióba, de a dél-koreai és az olasz csapat elhúzott, így innen már nem sikerült feljebb törni.

Ami az egyéni futamokat illeti, Jászapáti Petra a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren, végül 11. helyen végzett, 1500 méteren pedig összesítésben 39. helyen zárt. A férfiak 1500 méteres futamában Nógrádi Bence 23. lett.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók fináléival zárul a vb. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában