Női vízilabda OB I.

2023.04.05. 17:38

A Szeged nem veszíthet pontot Győrben

Becsei Dávid

Muszáj nyernie a Szegednek Győrben, különben véget ér a párharc.

Fotó: Gémes Sándor

Győzelmi kényszerben ugrik medencébe a Szeged női vízilabdacsapata a OB I.-es rájátszás középszakaszában. Amennyiben Varga Tamás tanítványai a ma 12 órakor kezdődő mérkőzésen pontot hullajtanak, akkor elveszítik a párharcot és a tízcsapatos bajnokságban a 9–10. helyért kell játszaniuk majd. Az ellenfél a Győr lesz, idegenben. 

A középszakasz párharcai az egyik fél hetedik pontjáig tartanak. A Szeged és a Győr három–háromról indult a Tiszavirág Sportuszodában, de a vendégek 9–7-es sikerükkel megduplázták pontszámukat. Ez azt jelenti, amennyiben a Győr ma otthon tart egy pontot, akkor az 5–8. helyért folytathatja majd a rájátszást májusban, míg a Szeged a 9–10. helyért a Tatabányával. Egy esélye maradt így hazai veresége után a Szegednek, bármilyen áron nyerni Győrben, és akkor nyugodtan várhatja a folytatást. Ha veszít, akkor akár még ki is eshet az első osztályból. A versenykiírás szerint az OB I. utolsó, tizedik helyezettje a másodosztály bajnokával oda-visszavágós párharcban dönt majd az OB I.-es tagságról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában