Női vízilabda OB I.

2023.04.02. 17:11

Fontos mérkőzésen kapott ki a szegedi női vízilabdacsapat

Szinte végig szaladhatott az eredmény után a Szeged, amely itthon 9–7-es vereséget szenvedett a női vízilabda OB I. rájátszásában. A párharc tétje a nyolc közé jutás, az alapszakaszból hozott pontok miatt az egyik fél hetedik pontjáig tartó küzdelemben a győriek vezetnek 6:3-ra.

Becsei Dávid

A Szegednek Győrben kötelező lesz nyerni csütörtökön.

Fotó: Gémes Sándor

Bár rögtön az első szegedi támadásból gól született Ráski Lilla révén, a vendégek hamar egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A második negyed vége felé már 6–3-ra is vezetett a Győr, de az utolsó percben két sikeres támadással a szegediek „lőtávon” belülre kerültek. A harmadik negyedet megnyerték a hazaiak eggyel, így a záró nyolc perc „meccsnullról” indulhatott. A Szeged hátrányba kerülve emberelőnyökben is mindent megpróbált, de betalálnia már nem sikerült. 

A párharc következő felvonását csütörtökön délben rendezik szegedi győzelmi kényszerben. 

Varga Tamás: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk a Győrrel. 7–7-ről indult az utolsó negyedet, amelyet elképesztően meghatározott egy erősen véleményes ítélet, amikor a vendégek ötméterest kaptak. Korrekten vezették a játékvezetők a mérkőzést, de ez rányomta a bélyegét arra, hogy az ellenfelünk nyert. Rengeteget hibáztunk, elsődlegesen magunkban kell keresnünk a hibát. Gratulálok a vendégek megérdemelt sikeréhez. 

Szeged–Győr 7–9 (2–3, 3–3, 2–1, 0–2) 
Női vízilabda OB I., a 8 közé kerülésért. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Fodor, Petik. 
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Lendvai 3, Tátrai 1, Ráski 1, Szabó J. 1, Pádár 1. Csere: Kenéz, Botka, Bocskay, Pap. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Győr: Torma – Kurucz 1, Huszti D. 3, Huszti V., Rádli 1, Török 1, Németh. Csere: Szedlák 3, Dróth, Vaszari. Vezetőedző: Vogel Zsolt. 
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 4/2. 
Ötméteresből: 3/2, ill. 3/3. 
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6:3 a Győr javára. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában