Helyi sport

2023.04.19. 11:16

Pénteken az életben maradás lesz a tét a Kosársulinak

Hátrányba került a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a bajnoki negyeddöntő harmadik meccsén.

V. P.

A Kosársuli az ötödik meccs kiharcolásáért lép pályára pénteken.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

Két kulcsjátékosa, Kelemen és Varga Zalán nélkül fogadta a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoport negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Tiszaújvárost, a felek 1-1-ről várhatták a párharc harmadik felvonását. A meccs gyászszünettel kezdődött a két éve elhunyt Elek András, a Kosársuli alapító-elnökének emlékére.

Két és fél perc után 8–0-ra vezetett a Tiszaújváros, hamar időt kellett kérnie Vuk Pavlovicnak, majd az ötödik percben Bálint vezérletével 12–10-nél már a vásárhelyieknél volt az előny. A szoros meccsről a Kosársuli tudott ellépni, kilenc ponttal is vezettek a hazaiak, de a negyed végi 7–0-ás futással a vendégek már a vezetést is átvették 42–43-nál.

A nagyszünetet követően is lendületben maradt a Tiszaújváros, egy 11–0-ás szériával már komolyabb előnyt alakítottak ki, viszont a negyed végén a nagyot küzdő Kosársuli Varga Ákos pontjai után már egyenlített 61–61-nél.

Négy perc volt hátra, amikor újra a Kosársulinál volt az előny (77–76), ám a végjátékban előrelépett a tiszaújvárosiak légiósa. Santiagóval nem igazán tudott mit kezdeni a Vásárhely, vezérletével a vendégek végül hat ponttal, 95–89-re megnyerték a meccset, így előnybe kerültek – a pénteki, negyedik meccsen azért lép pályára a Kosársuli Tiszaújvárosban, hogy kiharcolja az ötödik meccset, ha ez nem sikerül, akkor a Tiszaújváros bejut a legjobb négy közé.

Vuk Pavlovic:Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Más felfogású és ritmusú mérkőzést játszottunk, mint az eddigiek, sokkal pontgazdagabb volt mindkét részről. Ők jöttek ki jobban belőle – 35 percen keresztül kibírtuk, hogy a mai napra két kulcsjátékosunk lebetegedett. Akik beszálltak helyettük, a többet játszó kulcsjátékosainkkal együtt mindent megtettek, de ez a mérkőzés most így sikerült. Nem adjuk fel, 2-1-re vezet a Tiszaújváros, van pár napunk készülni, javítani a játékunkon, kipihenni a fáradalmakat és mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk, így esélyt adjunk magunknak az ötödik meccsre.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 89-95 (20-18, 24-27, 22-25, 23-25)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Földi, Téczely.
Kosársuli: Varga Á. 17, Pinnyey 9/3, Bálint 29/12, Balogh 7, Karsai. Csere: Borbáth 13/6, Kass 9/3, Knyur 5/3, Megyesi. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.
Tiszaújváros: Santiago 35/9, Bán 7/6, Kiss 17/9, Kovács 3, Okoh. Csere: Habel, Lakatos 5, Asszú 11/6, Gaál 3/3, Sándor 8/6, Orliczki. Vezetőedző: Lekli József.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Tiszaújvárosnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában