A Szeged-Csanád GA még mindig reménykedhet a bronzérem megszerzésében

2023.04.24. 15:38

Unokatestvérek egymás ellen

Azzal, hogy legyőzte a Pécset, az Ajka pedig kikapott Kazincbarcikán, a labdarúgó NB II.-ben még mindig reménykedhet a Szeged-Csanád GA abban, hogy megszerzi a bajnoki bronzérmet. A találkozón a Gera-unokatestvérek egymás ellen futballoztak.

Mádi József

Hiába a létszámfölény, mégis a Szeged nyert a Pécs ellen.

Fotó: Gémes Sándor

A meccs érdekességét Gera Norbert (Szeged-Csanád GA) és Gera Zalán (Pécs) szereplése hozta: mindketten Sándorfalván nevelkedtek, mindketten magukra húztak már szegedi szerelést az utánpótlásban, nem mellékesen unokatestvérek.

– Jó érzés volt Norbi ellen játszani, hiszen együtt nőttünk fel, jól ismerjük egymást, és örülök, hogy összejött ez a párharc. Az élet hozza, hogy ki hol játszik, a kispesti U17-ben még együtt tudtunk futballozni, aztán másfele kerültünk. Régen jártam a sándorfalvi pályán, de mindig örömmel térek vissza oda. A Szeged elleni meccs eléggé hajtós volt, egy gól döntött, sajnos nem mi szereztük. Talán mi is megérdemeltük volna a gólt és legalább az egy pontot, hiszen a hazaiak a végén már csak védekeztek. Sokat kell dolgozni, hogy kijöjjünk a gödörből  – mondta a pécsiek támadója, Gera Zalán.

Gera Zalán ezúttal nem tudott a kapuba találni. Fotó: Kurdi József/PMFC

– Tényleg sokat játszottunk együtt. A sándorfalvi általános iskolában hét évig osztálytársak is voltunk, ám a 7. elvégzése után ő a Fradiba került, én pedig a Honvédba igazoltam. Örülök, hogy egymás ellen léphettünk pályára, és ugyan akadt olyan meccsszituáció, amikor odakerült az én oldalamra, de nem néztük, éppen kivel kerülünk szembe. Szeretném kiemelni a közönségünket, nagyon jó érzés volt, hogy biztattak bennünket végig – nyilatkozta a szegediek védője, Gera Norbert.

Gera Norbert a szegedi védelemben kapott szerepet. Fotó: Gémes Sándor

Ahogy Gera Norbert is említette, rég volt ilyen remek hangulat szegedi futballmeccsen. Megérezték a hazai ultrák, hogy szükség van rájuk, miközben Pécsről is busznyi drukker jött biztatni a baranyai játékosokat. És ami lényeges: talán csak egyetlen olyan rigmus hangzott el, amely nem a saját csapat támogatásáról szólt, amúgy az egész mérkőzésen sportszerű keretek között ment a kiabálás, az éneklés.

És a szegedi csapat ezt meg is hálálta, hiszen Gajdos Zsolt 52. percben szerzett fejesgóljával sikerült nyerni. Mivel az Ajka kikapott Kazincbarcikán, így a szegedi csapat négy pontra csökkentette a hátrányát a harmadik helyezett ajkai klubhoz képest, azaz még belátható távolságra van a bajnoki bronzérem. 

Hogy hogyan érte el ezt a sikert a Szeged-Csanád GA? Fegyelmezett játékkal. Ezúttal a meccsen sokkal kevesebb időt töltött magas védekezéssel a csapat, mint a korábbi összecsapásokon, inkább visszahúzódott a saját kapuja elé. Mivel az első félidőben nagyjából mindkét együttes ezt a játékot választotta, így nem is volt sok helyzet. Azért Géresi Krisztián eljutott egy kapufáig, de amúgy alig volt helyzet a meccs ezen szakaszában.

A második félidőben hamar jött a szegedi találat, majd egyből megváltozott a meccs képe. Szerencsére a kapus Molnár-Farkas Tamás mindig a helyén volt, két-három alkalommal bravúrral is védett, így a szegediek megőrizték az előnyüket, és legyőzték a közvetlen riválisukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában