Labdarúgás, NB III., Közép csoport

2023.05.07. 20:43

Rabecz Valter duplázott, a HFC négy góllal szolgálta szurkolóit itthon – KÉPEK

Domináns játékkal, 4–1-re győzte le a sereghajtó Bánk-Dalnoki LA csapatát a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjának 36. fordulójában. Az Iváncsa győzött Kecskeméten, így a hátralévő eredményektől függetlenül bajnok, míg a HFC ezüstérmes.

Becsei Dávid

Magabiztos győzelemmel búcsúzott közönségétől a sárga-kék mezes HFC.

Fotó: Karnok Csaba

Elvárható módon, kezdeményezően kezdett a Vásárhely, aminek rögtön a második percben meglett az eredménye. Egy nagy bedobás után lecsorgó labdát Rabecz váltott gólra, 1–0. Még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, Zámbori duplázta meg a hazai előnyt. Irmes ment el a jobb oldalon, egészen az alapvonalig cipelte a labdát, majd bepasszolta a rövid kapufához, ahonnan Zámbori nem hibázott, 2–0. 

Az első félidő során Bata és Schildkraut előtt is adódott még több gólhelyzet, mint ahogy egyszer Deczki is bravúrral védett egy vásárhelyi labdavesztést követően. 

Irmes révén hazai találattal indult a második játékrész, egy oldalról érkező labdát rúgott be a védők között, 3–0. Ezután még Vladul is lőhetett volna gólt, de beadások után a vendégek is veszélyeztettek. Látványos gólt szerzett a Bánk-Dalnok a 85. percben, Barát huszonkét méterről a bal összekötő helyéről lőtt bombagólt a hosszú felsőbe, a labda a keresztlécről zúdult a hálóba, 3–1. A pontot az i-re Rabecz szépségdíjas megoldása tette fel. A tizenhatoson belül lövőcsellel elfektette védőjét, majd a megtolt labdát begurította a hosszúba, 4–1. 

Vasárnap 17 órakor a bajnok Iváncsa otthonában zárja az idényt a HFC. 

Antal Krisztián: – Örülök, hogy ilyen teljesítménnyel zártuk a bajnokságot hazai pályán. Remélem, hogy sikerült kiszolgálnunk a közönségünket, akik az egész szezonban mellettünk voltak. Bízom benne, hogy a szurkolók, a vezetőség és a játékosok is büszkék az elért eredményünkre. Hétfőtől készülünk az utolsó mérkőzésre, Iváncsán is jó eredményt szeretnénk elérni. 

Hódmezővásárhelyi FC–Bánk-Dalnoki LA 4–1 (2–0) 
Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 36. forduló. Hódmezővásárhely, 500 néző. Vezette: Muhari Gergő (László I., Pogonyi). 
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Vastag R., Ondrejó (Barta, 60.), Bogdán B. (Pesuth, 72.), Schildkraut (Vladul, a szünetben), Bata (Borbás, 66.), Szabó P., Irmes (Tapiska, 60.), Zámbori, Juhász J., Rabecz. Edző: Antal Krisztián. 
Bánk-Dalnoki LA: Darabont D. – Seres, Darabont G., Nagy B. (Nguyen, 66.), Molnár T. (Barát, a szünetben), Fellegi, Bravo de Rueda (Sándor M., a szünetben), Frey, Török Á., Széchenyi, Hajdu. Megbízott edző: Tábori Ákos 
Gólszerzők: Rabecz (2., 88.), Zámbori (9.), Irmes (47.), ill. Barát (85.). 
Sárga lap: Tapiska (72.), ill. Frey (90.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában