Helyi sport

2023.05.03. 11:07

Remek védőmunkával nyert a Guardians

Megnyerte a történelmi meccset a Guardians amerikai futballcsapata: a szegediek hátrányból fordítottak, és győzték le a Rangers csapatát a szezon első hazai mérkőzésén.

V. P.

Védekezésben remekül teljesítettek a piros mezes szegediek.

Fotó: Gémes Sándor

Először játszottak mérkőzést a magyar amerikai futball élvonalából Szegeden: a Guardians és a Rangers mérkőzését végül a Tisza-partiak 13–6-ra meg tudták nyerni, ezzel pedig megszerezték az első győzelmüket a HFL idei szezonjában.

– Hasonlóan kezdtünk, mint az előző meccseken, hátrányba kerültünk, és az egész csapaton kicsit érződött, hogy hazai mérkőzésen ellenére még nagyobb adrenalin és bizonyítási vágy volt mindenkiben. Kicsit ráfeszültünk a meccsre, nem értettük, miért nem működnek a gyakorolt dolgok. Hat-hat után a negyedik negyedben egy nagyon szép támadósorozattal sikerült bevinnünk egy touchdownt, és az extra pont is sikerült. A védelmünk az egész meccsen nagyon jól tartotta magát, ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megtudtuk nyerni ezt a meccset – összegzett Baranyi Ernő, a Guardians vezetőedzője. Hozzátette, a mérföldkő, azaz az első HFL-es győzelem után mindenkiből kiszakadtak az érzelmek, egyúttal büszkék is arra, hogy ezt a sikert elérték.

Az eddigi erőltetett menet után most egy picit pihenhetnek az őrzők, hiszen legközelebb jövő vasárnap játszanak majd a HFL-ben. Május 14-én az a Tatabánya Mustangs érkezik majd Szegedre, amely eddig nem nyert még meccset a bajnokságban, és a szegediek jól ismerik ellenfelüket.

– A Mustangs egy nagyon hasonló csapat, mint mi, teljesen saját nevelésű játékosokból áll. Mindketten a HFL második felébe tartozunk, ez egy igazi ki-ki meccs lesz számunkra. Nagyon jó a kapcsolat a két csapat között, igyekszünk segíteni is egymást a fejlődésben. Ellenfelünk az előző mérkőzését az utolsó percekben bukta el. Nem okozott meglepetést eddig a HFL számunkra, erre készültünk, ez pedig egy tanulóév számunkra, mivel éltünk a szövetség által felkínált lehetőséggel, hogy ebben az osztályban szerepelhessünk – tette hozzá Baranyi Ernő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában