A gokartos testvérpár Hajdúhadházon versenyzett

2023.05.21. 15:08

Szabó Zalán: kettőből kettő

Címkék#gokart

Hajdúhadházán folytatódott a MNASZ gokart országos bajnokság, és a szegedi gokartosok ismét kiváló eredményekkel tértek haza.

Munkatársunktól

Szabó Zalán az összesítésben az éle ugrott.

Fotó: Miroslav Michalisko

A KMS Europe versenyzői már a szabadedzésektől kezdve az élmezőnyben tudtak futni, ami azért is volt öröm, mert Szabó Ádám korábbi bordasérülése miatt kétséges volt, hogy részt tud-e venni a szezon további versenyein.

Rendhagyó módon az időmérő a három napos verseny utolsó délelőttjére került, ahol Szabó Ádám a szenior kategóriában a harmadik lett, míg testvére, Szabó Zalán a DD2-es kategóriában szintén a harmadik helyet tudta megszerezni.  

Szabó Ádám nagyon jó tempót diktált a versenyeken, végig a mezőny élén harcolt, de az utolsó futamra leszakadó esőben a motorja néha kihagyott, és emiatt lecsúszott a dobogóról. Összesítésben az ötödik helyen végzett, és mivel ez volt számára az első verseny sok hét kihagyás után, elfogadható eredmény.  

Szabó Zalán még mindig nagyon kevés gyakorlattal rendelkezik a váltós gokartok terén, azonban ez nem látszódott a teljesítményén. Végig harcban volt a győzelemért és bár a döntő, utolsó futamot vizes pályán, szakadó esőben teljesítették, ez sem zavarta meg. A legnehezebb körülmények között is folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, és végül megszerezte a futamgyőzelmet. Így az összetett első hely is Szabó Zaláné lett, amely mindenképpen felülmúlja a csapat elvárásait, hisz ez már a második győzelme már a szezonban.  

Kálmán Péter csapatvezető mindkét versenyző fejlődésével elégedett volt. A következő, ausztriai versenyen újabb nehéz hétvége vár rájuk, de a csapat véleménye szerint ott is van esély a jó eredményekre a jelenlegi teljesítményük alapján.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában