Férfi kézilabda

2023.06.15. 06:30

Bajnokcsapathoz igazolt Szegedről a korosztályos válogatott tehetség

Súlyos térdsérülés nehezítette az elmúlt két szezonját, a nyártól az a célja, hogy felvegye az élvonalbeli bajnokság tempóját.

Becsei Dávid

Bajus Brunó szegedi mezben mutatkozott be a felnőt NB I.-ben.

Fotó: Faragó Imre

Az NB I./B 2022–2023-as kiírását megnyerő – és így az első osztályba feljutó – Eger férfi kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását a nyártól Bajus Brunó. 2021 nyarán kölcsönbe került a balatonboglári NEKA-hoz, ahol nem bizonyíthatott, mivel a felkészülési időszakban keresztszalag-szakadást szenvedett. A 2022–2023-as idényben is mindössze négy mérkőzésen került keretbe, két gólig jutott.

– Nagyon sokat erősítettem az elmúlt időszakban azért, hogy ismét százszázalékos állapotba kerüljek. Hosszú kihagyás után a legfontosabb, hogy ismét megismerjem magam, minél többet játsszak és újra felvegyem az élvonalbeli bajnokság tempóját. Biztos vagyok benne, hogy Tóth Edmond edzőtől sokat tanulhatok és biztosított a fejlődésem – nyilatkozta az egri klub honlapján székfoglalójában a 22 éves tehetség, aki végigjárta a korosztályos válogatottakat sérüléséig. 

A hevesiek arról nem írtak közleményükben, hogy kölcsönbe vagy végleg szerezték meg a kézilabdázót, illetve meddig szerződtették, az viszont biztos, hogy a Pick Szeged utolsó közlése szerint 2023. június 30-ig van Bajusnak szerződése a kékekkel.

Nem csak a balszélsőként és balátlövőként is bevethető Bajus lesz az egyedüli szegedi az egri keretben, ugyanis a kapus, Marczika Barnabás is a Tisza-parti utánpótlásban nevelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában