Szenior úszás

2023.06.30. 19:00

Szentesi éremeső zúdult Gyulára

Mindkét csongrád-csanádi úszóklub halmozta az érmeket Magyarország legnívósabb szenior úszóversenyén, amelyet ötvenharmadik alkalommal rendezték meg Gyulán. A hódmezővásárhelyiek a tizenötödik, a szentesiek az ötödik helyen végeztek a pontversenyben.

Becsei Dávid

A szentesi szenior úszók hatvanhét darab éremmel tértek haza a Dr. Regele Károly Emlékversenyről, amely egyben nyitott pályás országos bajnokság is.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező szenior úszóversenye, a Dr. Regele Károly Emlékversenyt ötvenharmadik alkalommal rendezték meg Gyulán. Ez az emlékverseny egyben az évad nyitott pályás országos bajnoksága is rendszeresen. Idén ötvenegy klub négyszázhuszonegy sportolója ugrott medencébe a Gyulai Várfürdőben. A háromnapos versenyhétvége során összesen ezerhatszázhat nevezést regisztráltak a különböző versenyszámokban. 

A hódmezővásárhelyi NICS HSÚVC-t tízen képviselték, akik huszonötször álltak rajtkőre. Hat arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek, valamint hét alkalommal pontszerző helyen végeztek a vásárhelyi úszó, így összesítésben ötvenegy csapat közül a tizenötödik helyen végeztek összetettben. A klub valamennyi aranyérmét Gyulán egyaránt Nagy Enikő gyűjtötte be 50 pillén, 100 mellen, 100 pillén, 200 mellen, 50 gyorson és 50 mellen. 

A Szentesi Delfin ESC huszonhét úszója ugrott medencébe a nyitott pályás ob-n, összetettben az ötödik heyen végeztek ötszázharminc pontot gyűjtve. Ez hatvanhét darab éremből tevődött össze, amiből huszonhat arany-, huszonkettő ezüst- és tizenkilenc bronzérem. A XIII. korcsoportban Melkuhn Dezső új országos csúcsot állított fel 100 pillangón, 400 méter gyorsúszásban pedig a versenyzők életkorának és időeredményének százalékos eredménye alapján az abszolút második helyezést érte el. Az egyéni versenyszámokon túl váltókban is eredményesek voltak a Delfinek, négy országos bajnoki cím mellé egy ezüst- és három bronzérem, valamint hat darab negyedik hely társult. 

A legsikeresebb szentesi úszó a 85 éves Melkuhn Dezső volt Gyulán, aki hat aranyérmet gyűjtött be 50 pillén, 200 gyorson, 400 gyorson, 100 pillén, 200 pillén és 200 vegyesen a korcsoportjában. A hölgyeknél pedig ismét Pólyáné Téli Éva bizonyult a legeredményesebbnek, aki kettő arany- és egy-egy ezüst-, illetve bronzéremmel zárta a hétvégét. 

A nyáron újabb állomásokon rendeznek szenior úszóversenyeket, Tótkomlósra és Hódmezővásárhelyre is elutaznak majd a szentesi és hódmezővásárhelyi sportolók, ezzel egyidejűleg többen a medencét elhagyva, nyílt vízben is megméretik majd magukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában