Nők, férfiak, szeniorok, felnőttek és az utánpótlás is pályán lesz a 21. BB Mentor-kupán

2023.07.03. 11:13

Igor Kovacsics újra Szegeden

A nyári szünet kellős közepén járunk, ám a szegedi BB Mentor-kupa nemzetközi teke világranglista-verseny előkészületei már régóta lázban tartják az érdeklődőket: augusztus 10-étől 20-áig tartanak majd a küzdelmek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

M. J.

Igor Kovacsics is indul a 21. BB Mentor-kupán.

Fotó: SKV Zerbst

Immár 21. alkalommal szervezi meg a Zengő Alföld Szegedi TE és Karsai Ferenc a BB Mentor-kupa WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás tekeversenyt, amelynek több mint két évtizedes hagyományai annyiban változtak, hogy 2020 óta a januári időpontról átkerült az augusztusira, sőt ezúttal az esemény csúcspontja nemzeti ünnepre, 20-ára esik. A selejtezők augusztus 10-én kezdődnek, és egészen 19-éig tartanak, majd a legjobbak 20-án lépnek színre az egyenes kieséses szakaszban.

És ami még változott az évtizedek alatt: ötödik esztendeje már nem csak a férfiak küzdenek az újszegedi létesítményben, hanem a nőknek, az utánpótlásnak és a szenioroknak is rendeznek külön kategóriás versenyt.

Az esemény nemzetköziségét már jelzi a többek között cseh, szerb és osztrák versenyzők nevezése, illetve ott van a jelentkezők között a német Zerbst Bajnokok Ligája-győztes csapatának szerb játékosa, a klubjával ebben a szezonban négy címet begyűjtő Igor Kovacsics is, aki volt a Szeged játékosa is. Természetesen a hazai élmezőnyt is képviselik a férfiaknál a Győr, a Répcelak, a Kaposvár, illetve a Zengő Alföld Szegedi TE játékosai, a nőknél a BKV Előre, a Balatoni Vasas tekései.

A nevezésre még van lehetőség, augusztus 7-én 12 óráig lehet jelentkezni a szervezőknél. 

A Zengő Alföld Szegedi TE játékosai egyelőre még a pihenőjüket töltik, a felkészülést július közepén kezdik el, és a bajnoki rajtig (szeptember 2.)  a BB Mentor-kupa pontosan illeszkedik az edzések programjába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában