Alapoznak a szezonra

2023.07.06. 14:49

Izzasztó munkát kezdtek meg a szegedi női labdarúgók

Belevágott az izzasztó, közös felkészülési időszakba a KÉSZ-St. Mihály-Szeged NB I.-es női labdarúgócsapata. Hétfő óta tréningeznek együtt a lányok, a játékoskeret viszont még nem alakult ki teljesen.

Becsei Dávid

Már a labda is előkerült a tréningeken.

Forrás: a KÉSZ-St. Mihály-Szeged Facebook-oldala

– Egyéni edzésterv alapján már három héttel korábban elindult a felkészülés a lányok számára, ezen a héten viszont már együtt csináljuk. Hétfőn felmérésekkel kezdtünk, majd komolyan beleálltunk a munkába. Már ez sem egy rávezető hét, hiszen sokat kell fejlődnünk fizikálisan – számolt be Koncz Zsolt vezetőedző a felkészülési időszakról lapunknak. 

A 2023–2024-es szezon az előzőhez képest egy héttel később, augusztus 19-én, szombaton rajtol. A sorsolást még nem készítette el a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Az viszont már biztos, hogy egy ötnapos edzőtábort beiktat a programba a St. Mihály, de négy felkészülési mérkőzést is lekötöttek már.

– Akárcsak tavaly, idén is Orosházán edzőtáborozunk majd. Július 24-től 28-ig leszünk távol Szegedtől. Kiváló körülmények fogadtak bennünket az előző évben, így biztos vagyok benne, hogy most is rengeteget lendít majd rajtunk ez az öt nap – magyarázta a korábbi kiváló NB II.-es labdarúgó, aki hozzátette, hamarosan a játékoskeretükről is lehull a lepel. 

Az első felkészülési mérkőzését július 15-én, szombaton 17 órától az újszentiváni pályán a szintén NB I.-es Szekszárddal játssza a KÉSZ-St. Mihály-Szeged. Négy nappal később az előző idény bronzérmesének, az MTK-nak a vendégei lesznek Papp Szidóniáék. Július 22-én Temesvárra utaznak, míg augusztus ötödikén a román Resicát fogadják Újszentivánon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában