Úszás, Belgrád

2023.07.04. 21:25

Pádár Nikolett elsőként döntős a korosztályos Európa-bajnokságon

A szegedi Pádár Nikolett előfutamot és elődöntőt nyert a junior úszók belgrádi Európa-bajnokságának első napján, míg a lányok 4x100 méteres gyorsváltójával ezüstérmes lett a nyitónapon.

B.D.

Pádár Nikolett remekül indította az Európa-bajnokságot.

Fotó: Török Attila/MW

Egy-egy arany- és ezüstéremmel nyitotta a junior úszók Eb-jét a magyar válogatott. A 14 éves Jackl Vivien a mezőny legfiatalabbjaként 400 méteres vegyesúszásban négy és fél másodpercet vert a második helyezettre, amivel tavaly megszerzett bronzérmét most aranyra váltotta le.

A Szegedi Úszó Egylet tehetségével, Pádár Nikolettel, valamint Molnár Dórával, Ábrahám Minna Lillával és Gyurinovics Lilivel felálló gyorsváltó 4x100 méteren mindössze hetvenkilenc századmásodperccel maradt le az Európa-bajnoki címről másodikként.

– Próbáltam minden megtenni, amit csak lehet, szerintem nagyon jól úszott mindenki. Tavalyhoz képest ez egy nagy előrelépés! Ügyes volt a csapat! – nyilatkozta az ezüstérmes Pádár Nikolett a Magyar Úszó Szövetségnek.

A Hód Úszó SE-t képviselve Kis Noel a Magda Boldizsár, Harsányi Mátyás, Kakukk Koppány összeállítású 4x100-as gyorsváltóval az ötödik helyen végzett. A vásárhelyi Kis holnap a 4x100 méteres mix gyorsváltó tagjaként áll rajtkőre a szerb fővárosban.

Ami pedig még nagyobb bizakodásra adhat okot, hogy a szegedi Pádár Nikolett első, Molnár Dóra pedig második helyen jutott be a 200 méter gyors döntőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában