Helyi sport

2023.08.30. 19:54

A vezetés megvolt, de a győzelem nem jött össze a Szeged-Csanád GA II.-nek - FOTÓK

Először szerzett vezetést ebben a szezonban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., viszont az egy gól nem bizonyult elégnek a három pont megszerzéséhez a Monor ellen.

Vajgely Pál

Megvan a fehérmezes szegediek első pontja a bajnokságban.

Fotó: Gémes Sándor

Öt helyen is megváltozott a Szeged-Csanád GA II. kezdőcsapata a másfél héttel ez előtti, legutóbbi bajnokihoz képest. A szezon eddigi részében az NB II.-es klubnál szerepet kapott Magyar Zsolt és Radics Márton is ott volt a meccs elejétől a pályán.

Nagy Dániel két lövése is jelezte, hogy bizony komolyan gondolják a szegediek, hogy javítanák az eddigi mérlegüket, hiszen úgy vághattak neki a Monor elleni meccsnek, hogy még nem szereztek pontot az NB III. Dél-keleti csoportjában. A vendégeknek akadtak ugyan lehetőségeik, főképp a bal oldalon veszélyeztettek, de ezeknél a szituációknál nem volt szükség bravúrra Szalontaitól. Egy centerezés után Magyar lövésénél viszont hiába védett nagyot Bozsó, a kipattanót a szegedi játékos már a kapuba lőtte, ezzel először vezetett a szezon során a csapat. 

Az első kapott gól nélküli meccs viszont nem lett meg, miután Farkas csavart be egy kapuval szemben járó szabadrúgást, 1–1. Egyik csapat sem elégedett meg a döntetlennel, mindkét gárda szezonbeli első sikerére hajtott, és mindketten fel is vállalták a nyílt játékot. Ebből adódóan a kapuk előtt több lehetőség alakult ki, de az utolsó tíz percre is döntetlennel érkeztek meg a felek. 

A végén ugyan teljesen beszorította ellenfelét a Szeged II., de hiába a szögletek, nem sikerült betalálni másodjára, döntetlen a vége. 

 

Andorka Péter:Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de ha reálisan nézem, döntetlen-közeli mérkőzés volt. Azért vagyok csalódott egy kicsit, mert a jól helyen szerzett labdákból nem hoztunk ki többet, ezekből több helyzetünk lehetett volna, vagy gólt is szerezhettünk volna.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Monor 1–1 (1-0)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 5. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 200 néző. Vezette: Nagy Attila László (Molnár, Bán).
Szeged-Csanád GA II.: Szalontai – Magyar, Radics, Lestyán, Szabad, Fábiánkovits, Nagy S., Bakó (Maronyai, 65.)., Kovács G., Nagy D. (Csorba, 56.), Gyuga. Edző: Andorka Péter.
Monor: Monor: Bozsó – Majzik, Agóts (Horváth L., a szünetben), Kovács D. (Knolmár, 73.), Farkas Á., Rácz M., Szin (Urbán, 90.), Hulicsár, Juhász Zs., Puskás, Erdélyi. Edző: Halgas István.
Gólszerzők: Magyar (34.), ill. Farkas Á. (54.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában