Portugáliában és Hollandiában versenyeztek

2023.08.01. 17:24

Egyetlen szegedi evezős és kajak-kenus sem maradt érem nélkül

Becsei Dávid

Kiss Ágnes (balról) és Molnár Csepke C2 500 méteren lett ifjúsági Európa-bajnok Montemor-O-Velhóban.

Forrás: MVM Szegedi VE

Portugáliában és Hollandiában is több szegedi, illetve magyar siker született evezésben és kajak-kenuban. A maty-éri kajak-kenu magyar bajnokságon hét elsőséget jegyeztek az MVM Szegedi VE sportolói, míg az amszterdami evezős Jeunesse Kupán két bronzéremből vették ki a részüket. Montemor-o-Velhóban a kenus Kiss Ágnes három számban is aranyérmes lett az ifjúsági gyorsasági Európa-bajnokságon. 

Minden szegedi szerzett érmet Portugáliában, a legeredményesebb versenyzőnek Kiss Ágnes bizonyult három Európa-bajnoki címével. Két egyes szám mellett Molnár Csepkével is győzött. Párosban és kajaknégyesben is nyert az U23-asok között Biben Karina, míg Balogh Gergely K2 500 méteren utasított maga mögé mindenkit. Nem tért haza üres kézzel az ifjúságiak között rajthoz álló Szarka Krisztián sem, aki remek hajrájának köszönhetően C1 200 méteren a harmadik helyen végzett. 

Montemor-O-Velhóban ahogyan arról már beszámoltunk, a parakenus szegedi klasszikusok, Varga Katalin és Suba Róbert is begyűjtött egy-egy Európa-bajnoki aranyat, utóbbi ráadásul még egy bronzérmet is. 

Három szegedi evezős vett részt az amszterdami U18-as Jeunesse Kupán, amelyről egy-egy bronzéremmel térhettek haza. Hajdú Márton és Pálka Bálint Tóth Rómeóval és Gasztonyi Barnabással kiegészülve, óriási csatában lett harmadik a férfi kormányos nélküli négyes tagjaként. A nőknél Szabó Blanka Napsugár két bronzéremmel zárta hollandiai utazását. A férfi kormányos nélküli négyesnek a szintén szegedi Dani Zsolt volt az edzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában