Helyi sport

2023.08.21. 13:35

Győzött a vármegyei U19-es válogatott az Andróczki Máté emlékmeccsen

Vajgely Pál

Soltvadkerten játszott az U19-es vármegyei válogatott.

Fotó: Kun-Szabó Tibor archívuma

Labdarúgás, Csongrád-Csanád vármegye. Az elmúlt évek hagyományait követve idén is augusztus 20-án játszották le az Andróczki Máté emlékmérkőzést. A tragikusan fiatalon elhunyt labdarúgó emlékére minden évben a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád vármegyei U19-es válogatott találkozik egymással, hiszen Máté mindkét vármegye csapataiban megfordult. 

A két csapat, valamint a két vármegyei futballigazgató és Máté szülei a soltvadkerti pályán felállított emlékhelyen adózott Máté emlékének, majd következett a mérkőzés, amelyet Bács-Kiskun kezdett jobban. Csongrád-Csanád viszont négy góllal válaszolt erre, így az emlékmeccsek történetében először nyerni tudott.

Köszönöm mindenkinek, aki rááldozta ezt a napot az emlékmérkőzésre. Korábban Ásotthalomról és környékéről igyekeztünk összeállítani a keretet, most viszont a teljes megyét felkerestük, aki itt volt, nagyon akarta a győzelmet, és a látottak alapján megérdemelt sikert arattunk – mondta Kun-Szabó Tibor, a csapat edzője, akinek munkáját Kócsó Dániel segítette. Nógrádi Tibor, az MLSZ vármegyei igazgatója bejelentette, 2024-ben Csengelén rendezik meg az Andróczki Máté emlékmérkőzést.

Bács-Kiskun U19–Csongrád-Csanád U19 2–4 (1-2)
Andróczki Máté emlékmérkőzés, Soltvadkert. 
Csongrád-Csanád vármegyei U19: Mison – Puskás Z., Csányi A., Mészáros M., Tajthy, Baranyi, Szécsi, Szűcs, Versegi (csapatkapitány), Puskás B., Ábrahám-Fúrús. Csere: Csányi I., Szeri G., Fejes, Kovács Zs., Nacsa, Császár. Edző: Kun-Szabó Tibor. 
Csongrád-Csanádi gólszerzők: Ábrahám-Fúrús (2), Versegi, Szűcs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában