Helyi sport

2023.08.16. 18:00

Három lovas is dobogóra állhatott

Delmagyar.hu

Hegedüs Szofi nyerni tudott a gyermek kategóriában.

Fotó: lovasfoto.hu

Bábolnán ért véget az idei Moody Mares díjugrató championátus. A két hétvégén át zajló, hat versenynapból álló versenysorozat folyamán a lovasok helyezési pontokat gyűjtenek. Ennk végén összesen hét korosztályban hirdetnek bajnokot, a gyermek kategóriától kezdve az amatőr lovasokon a felnőttekig bezárólag.

A szegedi Hegedüs Szofi  a gyermek kategóriában indult a PM Las Vegas nevű lovával. A Riverside LSE színeiben versenyző lovashölgy fiatal kora ellenére végig nagyon érett lovaglásokat mutatott be. Felkészülését két edző, Zajzon András és Szász Sándor segítette.

– A bajnokság nagyon izgalmasan alakult, hoszen egészen a hatodik versenynap végéig nem lehetett tudni, végül ki végez az élen, négy lovas is esélyes volt a dobogó legfelső fokára – nyilatkozta Szofi. Az utolsó összevetésen dőlt el minden, ahol nagyot kockáztatva, de tudatos, gyors lovaglással a szegedi lány megnyert a döntőt, ezzel pedig a gyermek Champion címet is.

Ebben a kategóriában az ezüstérem is Csongrád-Csanád vármegyei lovashoz került, hiszen a zsombói Kiss Laura végzett a második helyen az Equitana LC színeiben, valamint a felnőtteknél klubtársa, Réti Dávid szintén a dobogó második fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában