Helyi sport

2023.08.17. 12:25

Jönnek az első tétmeccsek a vármegyei futballban

Delmagyar.hu

Újra tétmeccseket láthatnak a szurkolók szombaton.

Fotó: Karnok Csaba

Indul a vármegyei labdarúgó-szezon, amelynek első tétmeccsét szombaton délelőtt Tápén rendezik. A Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa selejtezőjének első fordulós mérkőzéseit bonyolítják le szombaton. A 17 párharc továbbjutójához csatlakozik majd a 15 kiemelt csapat (a vármegyei I. osztály előző idényének 12 csapata, valamint a vármegyei II. osztály első három helyezettje, az Ásotthalom, a Bordány és a Makó), így alakul ki a 32 fős mezőny a második fordulóra. Debütálhat az újonnan összeállt Ambrózfalva, amely az Öttömöst fogadja, ahogyan a Kistelek is ismét ott van a futballtérképen, és a Ruzsa ellen játszhatják első tétmeccsüket.

A versenykiírás értelmében az eltérő osztálybeli csapatok csatáján ha döntetlent hoz a 90 perc, akkor az alacsonyabb osztályú a továbbjutó – ha azonos osztálybeliek összecsapásán születik döntetlen, akkor egyből jönnek a tizenegyesek. A kupa második fordulóját szeptember 6-án rendezik majd.

Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa, 1. forduló, szombat, 10 óra: Tápé–St. Mihály. 11 óra: Nagylak–Üllés. 12 óra: Fülöp SE–Kübekháza. 17.30: MAS SE–Pusztamérges, Forráskút–Röszke, Eperjes–Apátfalva, Dóc–Mindszent, Ópusztaszer–Zákányszék, Maroslele–Baks, Újszentiván–Gyálarét, Tömörkény–Csanytelek, Szatymaz–Csongrád, Csanádpalota–Mártély, Kistelek–Ruzsa, Domaszék–Földeák, Pázsit SE–Zsombó, Ambrózfalva–Öttömös. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában