Helyi sport

2023.08.27. 09:52

Megnyerte első edzőmeccsét az SZTE-Szedeák

A fővárosban játszotta első tesztmeccsét a szegedi férfi kosárlabdacsapat.

Vajgely Pál

Győzelemmel kezdte az előszezont az SZTE-Szedeák.

Fotó: SZTE-Szedeák

Ugyanott lépett pályára az SZTE-Szedeák az új szezon első tesztmeccsén, ahol az előző kiírást zárta: májusban a Budapest Honvéd vendégeként játszott bajnokit a Gabányi László sportcsarnokban, most viszont felkészülési meccsen játszott a létesítményben az NB I./B Piros csoportjában érdekelt MAFC ellenfeleként.

A szegediek felkészülése eddig javaészt az erőnlétről szólt, de az utóbbi időszakban már egyre nagyobb szerepet kapott a taktika is. A szakmai stáb minden játékosnak lehetőséget biztosított, a győzelemhez nem férhetett kétség, végül 19 ponttal, 82–63-ra nyert a Szedeák, amelyből Bognár Kristóf (15 pont, 11 lepattanó) és Zsíros Péter is (21 pon, 15 lepattanó) dupla-duplával zárt.

A Tisza-partiakra jövő héten egy felkészülési torna vár Oroszlányan, ahol a torna pénteki elődöntőjében a házigazda MVM-OSE Lions lesz az ellenfél, majd a másnapi helyosztón az Arconic-Alba Fehérvár-Sopron meccs vesztesével, vagy győztesével találkoznak a helyosztón.

MAFC–SZTE-Szedeák 63–82 (14-24, 21-16, 14-26, 14-16)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, Budapest, Gabányi László sportcsarnok. Vezette: Szilágyi, Nepp, Jankovics.
SZTE-Szedeák: Balogh 13, Polányi 11/9, Zsíros 21/9, Mucza 13/6, Bognár 15/3. Csere: Mayer 2, Udemezue 5/3, Laluska, Cohill 2, Bella. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában