Légióskörkép

2023.08.13. 15:46

Sós Bence győztesen debütált a Topolyában - Videó

Fordulót rendeztek a szerb, az osztrák és a dél-koreai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságokban, lapunk azt összegezte, a három Csongrád-Csanád vármegyei légiós hogyan teljesített a hétvége folyamán.

Vajgely Pál

Sós Bencéékre kedden BL-selejtező vár a Braga ellen.

Fotó: TSC Topolya

Bemutatkozott a Topolyában Sós Bence, miután a hódmezővásárhelyi játékos kezdőként kapott szerepet csapata Radnicki Nis elleni bajnokiján. A szerb élvonalbeli találkozót a Topolya a 85. percben szerzett góljával 1–0-ra megnyerte, ezzel három mérkőzést követően veretlen a szerb Szuperligában, és a második helyen áll. Sós Bence balszélsőként 60 percet tölthetett a pályán, és a meccs elején egy büntető-gyanús szituációban a földre került, de nem ítélt büntetőt a játékvezető – egy óra játék után lecserélték. A Topolyára kedden komoly feladat vár, hiszen a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a portugál Bragát fogadja. A párharc első mérkőzésen a Braga 3–0-ra nyert, így a Topolyára kemény kihívás vár, amennyiben továbbra is a BL-ben szeretne szerepelni.

Ausztriában viszont továbbra is várni kell Kecskés Ákos szezonbeli bemutatkozására. A 27 éves hódmezővásárhelyi védő nem volt ott csapata, a LASK Linz keretében. Csapata városi rangadót vívott a frissen feljutott FC Blau Weiss Linz ellenében, és 2–0-ás győzelmével megszerezte első győzelmét az osztrák Bundesliga 2023-24-es szezonjában, így három mérkőzést követően, négy megszerzett pontjával a bajnoki tabella hatodik helyén áll.

A Dél-Koreában listavezető Ulszan Hyundai viszont meglepetésre kikapott a forduló előtt utolsó helyen álló Gangwontól. A sereghajtó a 90+7. percben biztosította be a győzelmét, miután Ceriello Ribeiro kihagyta a büntetőt, a kipattanót viszont már belőtte, 2–0. Az Ulszanban Ádám Martin a kispadon kezdett, majd a 69. percben küldte őt pályára a csapat edzője, ám ezúttal nem tudott segíteni az Ulszannak. A dél-koreai liga első helyen álló csapata legközelebb szombaton, magyar idő szerint délben a harmadik helyen álló Jeonbuk ellen játszik rangadót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában