Helyi sport

2023.09.27. 12:13

A magyar jégkorong ikonikus alakja lett a szegedi csapat edzője

Szezonindító sajtótájékoztatót tartott a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapata: a gárda jövő héten két hazai meccset is játszik, a csapathoz új edző érkezett, és ebben a szezonban végre Szegeden játszhatják hazai meccseiket.

Vajgely Pál

Jövő héten rajtol a szegedi jégkorongcsapat szezonja.

Fotó: Gémes Sándor

Csupa jó hír – erről számolhatott be az egy hét múlva induló szezon előtt Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatója. A klub ugyanis az idei szezonban visszatérhet a szegedi műjégpályára, így hazai környezetben rendezheti meccseit, a létesítmény pedig felújításokon esett át az elmúlt időszakban. Hegyi Ádám személyében új szakmai igazgató csatlakozott a klubhoz, aki a posztot korábban betöltő szakemberrel ellentétben 100%-osan a szegedi jégkoronggal tud foglalkozni, nincsenek szövetségbeli kötelezettségei.

– Tavaly sikeres évet zártunk, a későbbi döntős Worm Angels ellen estünk ki a negyeddöntőben. Az idei mezőny színes lesz és azt gondolom, jobb színvonalú is. Örülünk, hogy időről-időre meg tudjuk mutatni ezt a csapatot Szegeden. A csapatunkban öt idegenlégiós lesz, akik nem csak a felnőtt csapatban játszanak, hanem az utánpótlásunkban edzőként is dolgoznak majd – mondta Pápai Miklós.

A csapat jövő szerdán a magyar kupa keretein belül itthon debütál majd, az ellenfél a Budapest Jégkorong Akadémia csapata lesz, majd október 7-én már a bajnokságban is bemutatkozik a szegedi csapat. A nyáron új vezetőedző is érkezett a csapathoz, méghozzá egy igazi nagy név: a korábbi 211-szeres válogatott, hatszoros bajnok Pék György lett a csapat edzője.

Pápai Miklós hozzátette, szeretnének az egyetemisták felé nyitni a jövőben, és olyan fiatal játékosokat is keresnek, akik Szegeden folytatnák egyetemi tanulmányaikat. Ujj Zalán személyében egy ilyen játékos már csatlakozott is a szegediekhez, a jövőben a fiataloknak kettős életpályát szeretnének kínálni, ezt illetően folynak a tárgyalások a Szegedi Tudományegyetemmel. 

Szintén új arc a szakmai stábban Hegyi Ádám, a korábbi EBEL-játékos és magyar bajnok Érdről csatlakozott a szegediekhez.

– Megreformáltuk a munkát, így csatlakozott hozzánk Lengyel Levente és Dósa Dávid edzők. Az augusztus száraz edzésekkel telt, majd szeptembertől tudtunk jégre menni a gyerekekkel. Egyre többen jönnek hozzánk, és tetszik is nekik a közös munka – mondta az új szakmai igazgató, aki kitért a klub női csapatára is, hiszen egyre több kislány választja a jégkorongot. A női csapat trénere Zoran Jaramazovic, és szeretnének idővel az U25B-s bajnokság után az U25A-s pontvadászatban indulni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában