Férfi vízilabda OB I.

2023.09.29. 17:02

Dupla mérkőzést rendeznek Szentesen

Tévés meccset játszik szombaton a férfi vízilabda OB I. negyedik fordulójában a Zue.hu Szegedi VE a Honvéd otthonában 16.30-tól (élő: M4 Sport+), míg a Metalcom Szentes 18 órától a Kaposvárt látja vendégül a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Becsei Dávid

Kardos Gergely már nem a szentesi kaput védi, a Honvéddal a Szeged ellen játszik.

Fotó: Karnok Csaba – archív

Az eddig lejátszott mindkét bajnokiját megnyerő Honvéd vendége lesz a Szegedi VE. A hazaiak 16–10-re nyertek a férfi OB I. nyitófordulójában Kaposváron, majd a Pécset hazai környezetben 10–8-ra győzték le. A harmadik körből ideiglenesen kimaradtak, mivel az Euro Kupa selejtezőjében voltak érdekeltek. Az UVSE elleni mérkőzést később pótolják, a második számú nemzetközi kupában viszont sikerült a főtáblára jutni a Honvédnak.

Huszonhárom nap alatt tizenegy mérkőzést játszott a Honvéd szeptemberben, mivel az Euro Kupa-selejtező mellett a magyar kupa négyes döntőben is érdekeltek voltak Szivós Márton vezetőedző tanítványai. A nyáron Szentesről igazolták le a kapuba Kardost, Szépfalvit a KSI-től csábították el, míg Vadovics Viktor a címvédő Ferencvárostól érkezett hozzájuk, miközben Sedlmayer, Erdélyi, Mezei, Brguljan és Mitrovics távozott.

Szentesen dupla mérkőzést rendeznek. Holnap 16 órától jön a BENU Női Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója a Valdor és a BVSC között. A párharc első felvonását ma este 20 órától játsszák a Szőnyi úti uszodában.

A Metalcom Szentes férficsapata megszerezte az idény első bajnoki pontjait az előző hétvégén a KSI vendégeként 10–8-as győzelmével. Most az a Kaposvár érkezik Szentesre, amely három vereséggel rajtolt. A Honvéd mellett az OSC és a Ferencváros sem kegyelmezett Surányi László együttesének, amelynek első olyan mérkőzése következik idén Csongrád-Csanádban, amelyen az erőviszonyok alapján akár pontot is szerezhet.

Pikáns találkozó lesz a Szentes és a Kaposvár között, hiszen a hazaiakat fűthet a reváns, mivel az előző szezonban mindkét bajnokit a somogyiak nyerték meg. Szentesről és Szegedről is igazoltak a kaposváriak, Fülöp Bence, illetve Baj Marcellt, míg Debrecenből a kapus Kósik Somát, míg a francia Montpellier-ből hazatért Dőry Farkas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában