A KÉSZ-St. Mihály-Szeged vasárnap 16.30-kor hazai pályán szerepel

2023.09.08. 14:52

Fejlődni minden nap

A Simple liga női labdarúgó NB I. 4. fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged vasárnap 16.30-tól hazai pályán, a Szent Gellért Fórumban szerepel, az ellenfele a szombathelyi Haladás lesz.

Mádi József

Malesevics Sanda (balról) fontos láncszeme a szentmihályi csapatnak.

Fotó: Gémes Sándor

Két vesztes mérkőzés után jött a győzelem.

A KÉSZ-St. Mihály-Szeged az Astra és a Puskás Akadémia elleni vereségeket követően talpra állt, és Székesfehérvárról három ponttal tért haza.

– Ha van siker, ami jól jön, akkor a Fehérvár FC elleni győzelemmel különösen így vagyok. Az első két mérkőzésen is nagyjából ugyanúgy játszottunk a mezőnyben, mint ezen a találkozón, csak előbb kevés lehetőséget dolgoztunk ki, majd miután ebben javultunk, kimaradtak a helyzeteket. Fehérváron már koncentráltan, fegyelmezetten futballoztunk, bátran mertünk játszani, és végre mi szereztük meg a vezetést. A sikernek tehát nagyon sok összetevője volt – mondta Koncz Zsolt, a szegediek vezetőedzője.

A KÉSZ-St. Mihály vasárnap 16.30-kor a Szent Gellért Fórumban a szombathelyi Haladást fogadja.

– Pontosan ugyanazokra a tulajdonságokra kell építenünk, ezekre lesz szükségünk ezen a találkozón is, mint amit Fehérváron mutattunk. Sok a kreatív labdarúgó a keretünkben, és ha ők feljavulnak, majd folyamatosan jól teljesítenek, akkor a futballunk minősége is javul majd. Éppen a pozitív tendencia miatt várom azt, hogy legyőzzük a Haladást – vélte Koncz.

A szegediek az előző idényben a legerősebb csapatok ellen kezdték a bajnokságot, most viszont sokkal barátságosabb sorsolást kaptak.

– Az én olvasatomban a női NB I. mezőnyét három részre lehet bontani: a Ferencváros, a Győr és az MTK kiemelkedik, a Soroksár, a Budaörs, a Szekszárd és a Fehérvár ellen mi vagyunk az esélyesebbek, a további ellenfelekkel, így az Astrával, a Puskás Akadémiával, a Haladással és a Diósgyőrrel szemben ki-ki mérkőzéseket játszhatunk. Sajnos az első kettő ellen elveszítettük ezt a párharcot, de bízom abban, hogy a szombathelyiek ellen már mi jövünk ki jobban ebből az összevetésből. Fejlődnünk kell abban a játékban, amelyet én elképzelek. Szeretem, ha nálunk van a labda, és mi birtokoljuk, ennek tökéletesítéséhez viszont idő, sok-sok edzés és éles mérkőzés kell – mondta Koncz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában