Helyi sport

2023.09.26. 12:55

Negyedik lett a paratriatlon vb-n Mocsári Bence, jelenleg kvótát érő helyen áll

A spanyolországi Pontevedában rendezték meg a paratriatlon világbajnokságot.

Delmagyar.hu

Egyelőre kvótát érő helyen áll a világranglistán Mocsári Bence.

Fotó: Mocsári Bence Facebook-oldala

Remekül szerepelt Mocsári Bence a spanyolországi Pontevedrában rendezett paratriatlon-világbajnokságon: a PT25 kategóriában a negyedik helyen végzett.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a versenyző a sportág legnagyobb sikerét érte el 2012 óta.

Mocsári Bence egyedüli magyar parasportolóként indult a vb-n. Helyzetét nehezítette, hogy három héttel az elutazás előtt egy balesetben megsérült a térde, majd pedig nem érkezett meg a kerékpárja Pontevedrába. Az MPB közreműködésével azonban végül rajthoz tudott állni.

A pécsi színekben versenyző, makói sportoló mostani eredményének köszönhetően paralimpiai kvótát érő helyen áll: ötödik a kvalifikációs ranglistán, és a legjobb kilenc kap indulási jogot a párizsi játékokra.

Az úszás különleges volt, mert folyóban úsztunk szemben árral. Jól ment nagyon a verseny főleg, az úszás. Az elején volt egy kis bunyó, de aztán a legjobb úszó lábvízére álltam és elhaladtunk a mezőnytől. Amikor visszafordultunk leszakadtak többen is és sikerült ötödikként a biciklimre szállni. Jól indult a kerékpározás, ugyanakkor sokat kellett fékeznem a távolságtartás miatt. Oda kellett figyelnem, hogy ne kapjak büntetéseket, mert az értékes percekbe került volna. Nagyon élveztem a dombos pályát és miután rendeződött a mezőny előztem, majd negyedik helyre jöttem fel. Így kezdtem meg a futást, ahol igyekeztem tartani a helyezésemet. Nyugodt, egyenletes, jó tempót tudtam menni és így haladtam át negyedikként a célvonalon. Azóta sem sikerült feldolgoznom, hogy ez így sikerült, nem számítottam rá. A célba érkezést követően nagyon boldog voltam és magával ragadtak az érzelmek – értékelte teljesítményét a Magyar Paralimpiai Bizottság oldalán Mocsári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában