Megszülettek az első BL-pontok

2023.09.28. 16:28

Niklas Landin jó kabalája a Pick Szegednek

Nem egy sima bravúrgyőzelmet aratott az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában a dán Aalborg ellen, hanem egyenesen rárúgta az ajtót az elit bajnokságra. A hétgólos siker igazolja az eddig elvégzett munkát, és megadja az alapot a következő másfél hónapra, amely sorsdöntő lesz a Tisza-partiak életében a továbbjutást illetően.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence három gólt szerzett az Aalborg ellen, dicsérte a csapattársait.

Fotó: Karnok Csaba

Niklas Landin továbbra is jó kabalája a Pick Szegednek. A csapat harmadik idényét kezdte el a Pick Arénában, ahova harmadszor látogatott el az olimpiai- és világbajnok dán kapus. 2021. december 9-én a létesítmény megnyitóján 30–26-os vereséget szenvedett a THW Kiellel, februárban 36–33-ra kapott ki a német rekordbajnokkal itt – ráadásul védett labda nélkül zárta a találkozót –, míg immár a dán Aalborg játékosaként lépett pályára Szegeden csütörtökön este és utazhatott haza ismét pontok nélkül, szomorúan.

Niklas Landin az arénaavatón még a THW Kiel mezében.
Fotó: Török János – archív

– Ilyen élményt még soha nem élhettem át az edzői pályafutásom során, köszönöm ezt a csapatomnak! Rengeteget dolgoztunk, hogy mentálisan és fizikálisan is előrébb lépjünk, hogy a szimpatikus vesztes szerepből kilépve győztesen hagyhassuk el a pályát. Nagyszerű érzés, hogy sikerült. A játékosok hatalmas szívvel kézilabdáztak, a nézők szenzációs hangulatot teremtettek. Örülünk a győzelemnek, szeretnénk folytatni ezt a munkát – mondta az első Bajnokok Ligája-siker után Kárpáti Krisztián vezetőedző.

Bánhidi Bence csapatkapitány úgy fogalmazott a lefújást követően, régen játszottak már ennyire felszabadultan. A győzelem kulcsaként az egymásért való küzdést említette, valamint azt, hogy kiválóan védekeztek, ráadásul Emil Kheri Imsgard kapus is parádés teljesítményt nyújtott.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a tavalyi csúnya vereség után visszavágtunk a dánoknak és megmutattuk, hogy a Pick Arénában csak úgy nem lehet nyerni – dicsérte társait Bánhidi. Hozzátette, jól sikerült meccs közben védekezést váltani is, valamint mindenki jó teljesítménnyel segítette a csapatot.

A szegediek legközelebb vasárnap vesznek részt edzésen. Mikler, Bánhidi, Bodó és Szita viszont nem pihenhet, ugyanis válogatott összetartáson vesznek részt a hétvégén. A regeneráció viszont jól jön, hiszen erőltetett menetben volt a Pick, amelynek szerdán 17 órától már a MOL Tatabánya KC, jövő szombaton pedig a Balatonfüred lesz a vendége. A BL-ben két idegenbeli fellépéssel folytatják, október 12-én Trondheimben a Kolstad ellen, 19-én Kielcében, majd jön a továbbjutás szempontjából az ősz két legfontosabb hazai meccse. 26-án a Zagreb vendégeskedik a Tisza-parti városban, november 16-án pedig a Peliszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában