Női vízilabda

2023.09.22. 20:28

Továbbjutott a Magyar Kupában a megfiatalított Valdor Szentes

Továbbjutott a hazai kvalifikációból a Valdor Szentes női vízilabdacsapata a Magyar Kupában, így két csongrád-csanádi klub van ott a legjobb nyolc között. A Szeged továbbjutására már az előző hétvégén fény derült Győrben.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

Egy délután alatt lejátszotta mindhárom csapat a két-két mérkőzését. Pénteken délben a Valdor Szentes–III. kerületi TVE találkozóval indult a Magyar Kupa-kvalifikáció a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. 

Tóth Fruzsina és Bonca Vivien távozásával tovább fiatalodott a szentesi keret, amely szinte teljesen az utánpótlás műhelyére támaszkodik az előttünk álló szezonban. Ennek ékes példája, hogy megszerezte első gólját felnőtt szintű tétmérkőzésen a 15 éves Matajsz Janka is a Kerület ellen.

Küzdelmes és izgalmas meccset hozott a szezon első téttel bíró szentesi összecsapása, amelyen a hazaiak részéről leginkább a centerjáték dominált. Az U17-es Európa-bajnok Horváth Zsófia, valamint Bicskei Réka is három gólt lőtt erről a posztról, miközben a másik oldalon Brezovszki Gerda lövéseire nem találtak ellenszert a hazai védők, ötször volt eredményes.

Gólokban nem volt hiány, 3–3-ig a Valdor vezetett. Ezt követően fordított a III. kerület, amely a második negyed elején ellépett 6–4-re. A hazaiak gyorsan váltottak és 7–6-nál már ők jártak előrébb, igaz rövid ideig. A harmadik negyedben már csak az egyenlítés sikerült rendre a vendéglátónak, amely a záró nyolc percre elfáradt és 15–13-as vereséget szenvedett.

Miután a III. kerület a Tatabányát is legyőzte 17–9-re, az utolsó meccsen a Szentesnek az egygólos siker is továbbjutást érhetett volna. Kiélezett első két negyedet játszott egymással a Szentes és a Tatabánya, a nagyszünetben 4–4-re álltak. A harmadik negyedet már kétgólos előnnyel zárta a Valdor, az utolsóban pedig kinyílt a gólzsák és megszórta a három órán belül két meccset játszó vendégeket. 14–7-es sikerével a Szentes is továbbjutott a jövő heti negyeddöntőbe.

Valdor Szentes–III. kerületi TVE 13–15 (4–5, 3–2, 3–4, 3–4)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, kvalifikáció, 1. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 50 néző. Vezette: Csizmadia, Rózsavölgyi.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Dobos, Hnatyszyn 1, Bicskei 3, Horváth L., Kövér-Kis, Boldizsár R. 1. Csere: Varga V. 2, Horváth Zs. 3, Tyukász 1, Erdélyi, Korom 1, Matajz J. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
III. kerületi TVE: Gresó – Brezovszki 5, Török 3, Veresné Illés 1, Huszti D. 3, Rajna 1, Gyöngyössy. Csere: Keresztes, Kiss P., Ráski 1, Zöld, Hajdú 1. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 7/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 3/3.
Kipontozódott: Varga V., Erdélyi.

Tatabánya–Valdor Szentes 7–14 (1–1, 3–3, 2–4, 1–6)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, 2. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Szilágyi, Csizmadia.
Tatabánya: Kovács Do. – Zantleitner H. 1, Zantleitner N., Zink 2, Orbán 2, Németh V., Lengyel D. 1. Csere: Gulyás (kapus), Cser, Bíró L., Kovács Da., Kovács J., Donauer 1, Nagy J. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Horváth Zs. 1, Dobos 3, Hnatyszyn 1, Kövér-Kis 4, Boldizsár R. 1. Csere: Varga N. (kapus), Tyukász, Bicskei, Erdélyi, Horváth L. 2, Versegi, Matajsz J. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 2/2, ill. 3/1.
Ötméteresből: 3/3, ill. 2/1.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában