Helyi sport

2023.10.24. 18:07

A védekezés volt a kulcs a Szedeák számára a tavalyi bajnok ellen

Aki kint volt, egy jó ideig biztos nem felejti el az SZTE-Szedeák Falco elleni mérkőzését. A címvédő ellen kiválóan működött a Tisza-partiak játéka, a szegedi védekezés pedig el is döntötte a mérkőzést.

Vajgely Pál

Bognár Kristóf nem állt messze a dupla-duplától sem.

Fotó: Karnok Csaba

Nem kevesebb, mint 14 eladott labdába hajszolta bele az idei bajnokság fő esélyesét, a Falcót az SZTE-Szedeák szombaton: ezekből rendre meg tudtak indulni a szegediek, amelyekből fontos kosarakat is tudtak szerezni. Ami még szembetűnő, hogy mindezek mellett a szegediek csupán ötször adták el a labdát és több gólpasszal dolgoztak ellenfelüknél, hiszen 15 assziszttal zártak a 12 szombathelyivel szemben.

Nehéz szavakba önteni, mit érez az ember. Köszönjük, hogy ennyien kijöttek és így buzdítottak bennünket! Sok hibára tudtuk késztetni a Falcót, agresszív volt a védekezésünk, összehúztuk a támadásukat, voltak eladott labdáik, amiből gyors indítás kosarakat tudtunk dobni. Gratulálok a csapatomnak! Ez a győzelem most is sokat ér, de ha a következő meccset is megnyernénk, akkor jelentene igazán sokat – mondta a meccs után Bognár Kristóf, a szegediek játékosa, aki közel járt a dupla-duplához, hiszen 8 pontja mellett 12 lepattanót szedett.

Ahogy a Szedeák erőcsatára is rámutatott, gyorsan jön a következő kihívás, hiszen pénteken máris itt a következő hazai meccs. Az az Oroszlány érkezik az újszegedi sportcsarnokba, amely az Alba elleni meccset leszámítva a másik három találkozóját megnyerte. Éppen ezért szükség lesz az olyan teljesítményekre, mint Cohill Ericé: a fiatal játékos ugyanis három kulcspillanatban talált be kintről, így 9 ponttal és egy-egy lepattanóval, valamint gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.

Nagyon örülök, hogy hozzá tudtam tenni a győzelemhez. A múlt heti vereség után ezzel most szépítettünk. Köszönöm a bizalmat, hogy fent lehettem a pályán, igyekeztem odatenni magamat. Köszönjük a szurkolóknak, hogy kilátogattak, igyekszünk hasonló meccseket hozni hazai pályán – mondta a szegediek játékosa, Cohill Eric. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában